Cigánske rezy na poslednú chvíľu – naozaj vynikajúca dobrota.

Spread the love

Suroviny:

Cesto:

320 g hladkej múky

180 g masla

90 g cukru múčka

2 žĺtky

Na potretie:

150 g orechová zmes

150 g cukru múčka

200 g čokolády na varenie

5 bielkov

 

Postup prípravy receptu:

Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme priamo na papieri na pečenie, odstrihnutý podľa veľkosti plechu (uľahčíme si tým pracné prenášanie cesta pomocou valčeka).

Ušľaháme pevný sneh z bielkov a do neho opatrne vmiešame nastrúhané orechy, nastrúhanú čokoládu a cukor.

Stierkou rozotrieme po celom ceste a dáme do vyhriatej rúry na 180 ° C.

Pečieme do ružova cca 15 min.

Vychladnuté nakrájame na pruhy asi 5 cm široké a tie rozkrájame na úzke prúžky. Možno použiť aj ako múčnik a potom nakrájame na väčšie štvorce alebo trojuholníky.

You Might Also Like