Suroviny:
Cesto:
320 g hladkej múky
180 g masla
90 g cukru múčka
2 žĺtky
Na potretie:
150 g orechová zmes
150 g cukru múčka
200 g čokolády na varenie
5 bielkov
Postup prípravy receptu:
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme priamo na papieri na pečenie, odstrihnutý podľa veľkosti plechu (uľahčíme si tým pracné prenášanie cesta pomocou valčeka).
Ušľaháme pevný sneh z bielkov a do neho opatrne vmiešame nastrúhané orechy, nastrúhanú čokoládu a cukor.
Stierkou rozotrieme po celom ceste a dáme do vyhriatej rúry na 180 ° C.
Pečieme do ružova cca 15 min.
Vychladnuté nakrájame na pruhy asi 5 cm široké a tie rozkrájame na úzke prúžky. Možno použiť aj ako múčnik a potom nakrájame na väčšie štvorce alebo trojuholníky.