Cigánske rezne: Geniálne jedlo za lacný peniaz, s ktorým budete žať úspech!

Tento recept mám a robím už roky. Minule som pripravovala aj na slávnostný obed so zemiakovým šalátom a hostia si nevedeli vynachváliť. Odporúčam skutočne každému, veľká dobrota!

 

Potrebujeme:

400 g kuracieho, bravčového mäsa (dá sa urobiť aj z jemnej salámy)

4 vajcia

3 – 4 ks strednej cibule (nakrájané nadrobno)

4 lyžice zemiakového škrobu

1 lyžička soli

1 lyžičku čierneho korenia

1 lyžičku mletej papriky

1/2 lyžičky kari korenia

1 lyžicu sójovej omáčky

Olej na vyprážanie podľa potreby

Postup:

Kuracie (alebo iné) mäso nakrájame na rezance a dáme do misky, pridáme všetky prísady a všetko dobre premiešame. Môžeme robiť aj hneď, ale lepšie chutí odležané aspoň 1 hodinku v chladničke.

Medzitým si dáme variť nové zemiaky. Pripravíme teflónovú panvicu s olejom, na rozpálenú panvicu dávkujeme zmes a priamo na panvici si ju upravíme do tvaru rezňa. Smažíme z oboch strán dozlatista.

Podávame s oblohou čerstvej zeleniny a novými zemiaky s maslom posypané čerstvou pažítkou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like