Chutné slané rolády, ktorým moja návšteva nemôže odolať! Podľa tohto receptu, ich zvládne naozaj každý

Spread the love

Budeme potrebovať:

500 ml – mlieko
9 lyžíc – polohrubá múka
7 ks – vajcia
300 g – feta syr
100 g – sezam
100 g – arašidy
4 lyžice – kyslá smotana

Postup:

1.

Do hlbokej misky si nasypeme múku, pridáme mlieko a spracujeme cesto. Následne pridáme žĺtka a vyšľahaný sneh z bielkov. Dôkladne spojíme a takto pripravené cesto si navrstvíme na plech (28 x 42 cm), ktorý sme si vyložili papierom.

2.

Dáme piecť pri teplote 170 stupňov po dobu cca 15 minút.

3.

Upečené cesto si preložíme spolu s papierom na vlhkú utierku a zrolujeme. Necháme vychladnúť. Z chladného cesta stiahneme papier.

4.

Na panvici si opražíme sezam a tesne ku koncu pridáme nasekané arašidy.

5.

V malej miske si zmiešame kyslú smotanu s postrúhaným feta syrom a takto pripravenú syrovú plnku si navrstvíme na upečené cesto.

6.

Posypeme sezamovými semienkami s orechmi a zrolujeme. Stlačíme, aby sme vytlačili vzduch a umiestnime na pár hodín do chladničky. Nakrájame na plátky a podávame. Dobrú chuť!

TIP!

*Plnku si môžeme pripraviť rôznu – napríklad na rezance nakrájaná šunka alebo sparený špenát, prípadne plnka z kukurice alebo klobásky.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

Zdroj: coolinarika.com

You Might Also Like