Chutná knedlíčková polievka bez vajec a mäsa. Je to pôstny LETNÝ recept, ktorý sa rýchlo a ľahko pripravuje a je veľmi chutný!

Pripravte si túto lahodnú zeleninovú polievku, ktorá poteší vaše chuťové poháriky a zahreje žalúdok.

Recept na túto polievku sme čerpali z portálu iladies.

Potrebujeme:

1 malú hlávku zeleru 1 kúsok paštrnáku 2 korene mrkvy 2 kusy cibule nazelenalo petržlen soľ mleté čierne korenie

Na knedličky: 4 PL detské krupice 4 PL jemnej múky trošku kukuričného alebo zemiakového škrobu 1 jemne nasekanú cibuľu soľ mleté čierne korenie trochu jemne nasekanej petržlenovej vňate

Postup:

  1. Na úvod si pripravíme vysoký hrniec na polievku. Zeler, paštrnák, mrkvy a cibule nakrájame na drobno, pridáme trochu soli a korenia. Na troche oleja zeleninu orestujeme.
  2. Zeleninu následne zalejeme približne 2 litrami vody a varíme na miernom ohni 15 minút.
  3. Medzitým sa pustíme do prípravy zmesi na knedličky: V mise zmiešame jemnú múku, detskú krupicu a škrob. Pridáme jemne nasekanú cibuľu a trochu vlažnej vody.
  4. Všetko premiešame, až kým nevznikne jednotná zmes. Necháme ju chvíľu odstáť.
  5. Po 15 minútach varenia polievky, lyžičkou tvarujeme knedličky a pridávame ich do vriacej polievky. Knedličky by nemali byť príliš veľké, aby neboli vo vnútri nevarené.
  6. V polievke varíme knedličky približne 10 minút. Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať a môžeme podávať.Dobrú chuť!

 

zdroj text + obrázok: iladies.ro

You Might Also Like