Chrumkavé smažené zemiakové trojuholníky: Jednoduchý ale hlavne fantastický recept, ktorý sme si u nás doma veľmi obľúbili!

Objavte recept na rýchly a jednoduchý snack, ktorý si zamilujete – chrumkavé smažené zemiakové trojuholníky. Tento recept je mimoriadne rýchly a jednoduchý, potrebujete len pár ingrediencií a máte pripravený výborný snack pre vašu rodinu či priateľov.

Názov: „Smažené zemiakové trojuholníky“

Potrebujete:

  • 2 veľké zemiaky
  • soľ
  • mletú papriku
  • čierne korenie
  • petržlenovú vňať
  • 2 PL kukuričného škrobu
  • cesnak

Na obalenie:

  • 1 vajce
  • soľ
  • mletú papriku
  • strúhanku
  • petržlenovú vňať

Postup:

  1. Ošúpte zemiaky, nakrájajte na kocky a uvaríte v miernej osolenej vode.
  2. Vložte uvarené zemiaky do misky a rozpučte na kašu.
  3. Pridajte soľ, mletú papriku, korenie, nakrájanú petržlenovú vňať, škrob a pretlačený alebo sušený cesnak. Premiešajte vidličkou.
  4. Vypracujte cesto rukami a rozvaľkajte na tvrdú podložku do tvaru valca. Vytvarujte trojuholníkový tvar.
  5. Nakrájajte cesto, upravte tvar trojuholníkov.
  6. V malej miske rozšľahajte vajce so soľou a mletou paprikou.
  7. V ďalšej miske zmiešajte strúhanku s petržlenovou vňaťou.
  8. Obalíte cesto vo vajíčku a potom v strúhanke. Poukladajte na podnos.
  9. Smažte trojuholníky v horúcom oleji na strednom ohni dozlatista. Vyložte na tanier vystlaný papierovou servítkou.

Dobrú chuť!

Videorecept:

 

zdroj: Ricette dolce facili

You Might Also Like