Chrumkavé kuracie mäso s medom- cesnakom a dijonskou horčicou!

Spread the love

 Recept na kura s medom, cesnakom a dijonskou horčicou. Máte hotové do 30 minút.

Potrebujeme:

600 g kuracích pŕs alebo vykostených kuracích stehenných rezňov
2 polievkové lyžice olivového oleja
6 strúčikov cesnaku, z toho 3 nakrájané, 3 celé
1/4 hrnčeka medu
3 polievkové lyžice dijonskej horčice
soľ a korenie
jarnú cibuľku alebo petržlenovú vňať na ozdobenie

Postup:

1

Stredne veľkú panvicu  rozpáľte s lyžicou olivového oleja, pridajte 3 celé strúčiky cesnaku, soľ, korenie a kura, ktoré zo všetkých strán opečte, a potom odložte bokom.

2

Pridajte lyžicu olivového oleja a 3 nakrájané strúčiky cesnaku. Ľahko opečte a dodajte med a horčicu. Potom pridajte opečené kurča a ešte pár minút opekajte.

3

Podávajte ozdobené jarnou cibuľkou alebo petržlenovou vňaťou a ako prílohu zvoľte napríklad grilovanú zeleninu alebo varené zemiaky s maslom. Dobrú chuť.

Zdroj:  therecipecritic.com

You Might Also Like