Chrumkavé cesnakové buchtičky: Mäkučké trojuholníky s vynikajúcou náplňou, ktoré máte hotové takmer okamžite!

Spread the love

Potrebujeme:

100 ml rastlinného oleja

500 ml mlieka

750 g hladkej múky

2 lyžičky soli

1 lyžičku cukru

1 kocku čerstvého droždia (40 g)

125 g masla

11-12 strúčikov cesnaku

2 žĺtky

150 – 200 g natenko nakrájanej šunky

150 g strúhaného syra

Semienka alebo rascu na posypanie

Postup:

V troche teplého mlieka rozpustíme cukor a rozdrobíme droždie. Počkáme, kým vyjde kvások. V inej miske zmiešame múku so soľou. Pridáme kvások, zmäknuté maslo, zvyšné mlieko a olej. Vypracujeme jednotné cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste.

Cesto preložíme na pracovnú dosku, premiesime a rozdelíme na 4 časti, každú rozvaľkáme na tenký plát.

Pretlačený cesnak zmiešame so žĺtkom a túto zmes natrieme na každý plát cesta. Na náplň uložíme plátky šunky a posypeme syrom. Nakoniec každý plát zrolujeme, potrieme zvyšnou cesnakovo-žĺtkovou zmesou alebo samotným žĺtkom a posypeme semienkami.

Každú rolku nakrájame ostrým nožom na trojuholníky a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rúru nastavíme na 180 stupňov a kým sa zahreje, necháme trojuholníky podkysnúť na plechu.

Pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! 🙂

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

zdroj: coolinarika

You Might Also Like