Chorvátske zemiakové dukátiky s bielym jogurtom: Toto je najoblúbenejšia pochúťka našej rodiny, všetci ju milujú!

Poznáte spojenie zemiakov s bielym jogurtom? Táto nečakaná kombinácia vytvára skvelú prílohu alebo snack, ktorá sa stane obľúbenou pochúťkou celej rodiny.

 

Na prípravu týchto lahodných zemiakových dukátikov budete potrebovať:

  • 2 zemiaky
  • 1 pohár jogurtu (200 ml)
  • 2 vajcia
  • soľ
  • petržlen
  • 5 pohárov hladkej múky (500 g)
  • prášok do pečiva (20 g)
  • rastlinný olej (200 ml)

Postup:

  1. Ošúpte a nakrájajte zemiaky na plátky a následne na hranolky. Vložte ich do hrnca, zalejte vodou a pridajte trochu olivového oleja. Uvaríte do mäkka.
  2. Scedíte uvarené zemiaky a preložte ich do misy. Pridajte jogurt a vajcia a vyšľahajte tyčovým mixérom na hladké cesto. Osolte podľa chuti a primiešajte nasekanú petržlenovú vňať.
  3. Postupne zapracujte hladkú múku a prášok do pečiva, aby ste získali jednotné cesto.
  4. Preložte cesto na pomúčenú pracovnú dosku a rozdeľte na dve časti. Každú časť vyvaľkajte a pomocou okrúhleho vykrajovača alebo pohára vykrajujte kolieska.
  5. Na panvici rozhorúčte dostatočné množstvo oleja a opečte kolieska z oboch strán dozlatista.

Podávajte s obľúbenou omáčkou a užite si túto lahodnú chuť!

Dobrú chuť!

zdroj: Asena’s Kitchen

You Might Also Like