Cestoviny s chutnou omáčkou zo smotany a tuniaka: TOTO je TOP recept šéfkuchára Paula Constantina!

Recept krok za krokom vo videu – Cestoviny s chutnou omáčkou zo smotany a tuniaka – Na prípravu tohto receptu potrebujete:

Potrebné ingrediencie:

  • 500 g cestovín
  • 2 konzervy tuniaka v oleji (asi 360 g)
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2-3 polievkové lyžice paradajkovej pasty
  • 5-6 strúčikov cesnaku
  • 150-200 g hustej smotany
  • Polovica vetvičky petržlenu
  • Soľ a korenie (podľa chuti)

Príprava:

  1. Cestoviny uvarte v osolenej vode. Varte, kým nie je mierne al dente (8-9 minút).
  2. Na omáčku nakrájajte cibuľu a cesnak nadrobno.
  3. Na oheň postavte vysokostennú panvicu. Rozpáľte panvicu a pridajte olej z tuniaka, cibuľu a trochu premiešajte.
  4. Pridáme trochu soli a korenia, premiešame a keď cibuľa zmäkne a začne na okrajoch mierne karamelizovať, pridáme cesnak. Cesnak nechajte trochu skaramelizovať.
  5. Vmiešajte paradajkový pretlak a nechajte niekoľko minút restovať spolu s cibuľou a cesnakom.
  6. Pridajte kúsky tuniaka, premiešajte, potom stlmte teplotu a vmiešajte smotanu.
  7. Teplotu vypnem, kým nie sú cestoviny hotové.
  8. Znovu zapnite oheň (na nízkej teplote) a do omáčky pridajte cestoviny. Premiešajte a pridajte trochu vody z cestovín (3-4 alebo aj 5 naberačiek).
  9. Cestoviny nechajte na miernom ohni maximálne 2 minúty. Pridajte nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a premiešajte.

Vychutnajte si s chuťou! Užite si to!

You Might Also Like