Cesto na pizzu – dokonalý recept. Talianska babička prezradila, že tajomstvo nie je len v múke.

Pizza, tá lákavá talianska delikatesa, ktorú takmer každý zbožňuje. Kľúčom k vynikajúcej pizze je však predovšetkým kvalitné cesto. V tomto článku sa dozviete všetky tajné tipy a triky, ako pripraviť cesto na pizzu, ktoré sa vám podarí ako z profesionálnej talianskej pizzerie!

Pozrime sa na recept, ktorý nám prezradila talianska babička a urobme si vlastnú domácu pizzu, ktorá bude mať jemný a chrumkavý spodok. Či už máte doma hostí, alebo chcete prekvapiť svoju rodinu, táto pizza v kombinácii s vašimi obľúbenými ingredienciami bude hitom!

Výber správnej múky

Pri príprave pizze je výber múky kľúčový. Odporúča sa využiť múku, ktorá je špeciálne určená na prípravu pizze – označená ako “00”.

Potrebujeme tieto ingrediencie:

  • 300 g múky na pizzu typu 00
  • 3/4 ČL soli
  • 200 ml teplej vody (36 – 38 °C)
  • 20 g čerstvého droždia

Postup prípravy:

  1. Droždie rozdrobíme na malé kúsky a zalejeme 3 lyžicami teplej vody.
  2. Múku preosejeme do misy – tento krok je nevyhnutný pre dosiahnutie nadýchaného cesta.
  3. Pridáme soľ a približne 200 ml teplej vody.
  4. Miesime cesto, až kým nedosiahne pružnú konzistenciu.
  5. Potom ho preložíme na pracovnú dosku a posypeme múkou. Miesime asi 3 minúty.
  6. Cesto potom vložíme do misy a prikryjeme bavlnenou utierkou. Necháme ho kysnúť na teplom mieste – to môže trvať aj 2 hodiny.
  7. Po vykysnutí cesto jemne natiahneme v rukách do tvaru kruhu. Okraje necháme väčšie a vytvarujeme tak, aby pekne prečnievali.
  8. Pizza je teraz pripravená na obloženie vašimi obľúbenými ingredienciami.
  9. Hotovú pizzu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 10 minút pri teplote 220 °C.

A voilà! Teraz máte pripravenú domácu pizzu, ktorá je rovnako chutná ako tá, ktorú by ste dostali v talianskej pizzerii. Prajeme vám dobrú chuť!

zdroj: haps.pl

foto: bajecnavareska.sk

You Might Also Like