Cesnakovo-tvarohové slimáky: Sú jednoduché na prípravu a ich chuť vás dostane!

Pripravte si jednoduché a chutné cesnakovo-tvarohové slimáky, ktoré sú vhodné na akúkoľvek príležitosť. Tento vynikajúci recept sme našli na stránke Appetizing.tv-Baking Recipes.

Potrebujete: Cesto: 500 g hladkej múky 250 ml mlieka 10 g droždia 10 g cukru 1 ks vajcia 10 g nasekanej zelenej cibule 10 g soli 5 g granulovaného cesnaku 20 g mäkkého masla

Náplň: 500 g tvarohu alebo iného mäkkého syra 10 g soli 10 g nasekaného kopru

Na potretie: Vajce

Na posypanie: Sezam

Postup:

  1. Rozmiešajte cukor a droždie v mlieku. Pridajte cesnak, vajce a premiešajte.
  2. Do zmesi vmiešajte múku, rozpustené maslo a nasekanú zelenú cibuľku.
  3. Vypracujte jednotné cesto a nechajte ho prikryté odpočívať 30 minút.
  4. Cesto vyformujte do tvaru valca a rozdeľte ho na 6 častí, z ktorých každú vyformujete do guličky.
  5. Na pomúčenej doske rozvaľkajte každú guličku na tenkú placku.
  6. Zmiešajte tvaroh s vajíčkom, ochutnajte soľou a pridajte nasekaný kôpor.
  7. Náplň nanesiete na placku, zrolujete ju a stočíte do tvaru slimáka.
  8. Slimáky uložte na plech s papierom na pečenie a nechajte ich odpočívať ešte 20 minút pod utierkou.
  9. Potrite slimáky rozšľahaným vajíčkom a pečte ich pri teplote 180 °C asi 30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť!

Videorecept:

zdroj: Appetizing.tv-Baking Recipes

You Might Also Like