Pripravte si jednoduché a chutné cesnakovo-tvarohové slimáky, ktoré sú vhodné na akúkoľvek príležitosť. Tento vynikajúci recept sme našli na stránke Appetizing.tv-Baking Recipes.
Potrebujete: Cesto: 500 g hladkej múky 250 ml mlieka 10 g droždia 10 g cukru 1 ks vajcia 10 g nasekanej zelenej cibule 10 g soli 5 g granulovaného cesnaku 20 g mäkkého masla
Náplň: 500 g tvarohu alebo iného mäkkého syra 10 g soli 10 g nasekaného kopru
Na potretie: Vajce
Na posypanie: Sezam
Postup:
- Rozmiešajte cukor a droždie v mlieku. Pridajte cesnak, vajce a premiešajte.
- Do zmesi vmiešajte múku, rozpustené maslo a nasekanú zelenú cibuľku.
- Vypracujte jednotné cesto a nechajte ho prikryté odpočívať 30 minút.
- Cesto vyformujte do tvaru valca a rozdeľte ho na 6 častí, z ktorých každú vyformujete do guličky.
- Na pomúčenej doske rozvaľkajte každú guličku na tenkú placku.
- Zmiešajte tvaroh s vajíčkom, ochutnajte soľou a pridajte nasekaný kôpor.
- Náplň nanesiete na placku, zrolujete ju a stočíte do tvaru slimáka.
- Slimáky uložte na plech s papierom na pečenie a nechajte ich odpočívať ešte 20 minút pod utierkou.
- Potrite slimáky rozšľahaným vajíčkom a pečte ich pri teplote 180 °C asi 30 minút.
Prajeme vám dobrú chuť!
Videorecept:
zdroj: Appetizing.tv-Baking Recipes