Predstavujeme vám vynikajúci recept na chrumkavé zemiaky s cesnakom a syrom, ktoré nemajú konkurenciu v chuti. Sú oveľa chutnejšie ako hranolky vyprážané na oleji a skvele sa hodí ako príloha alebo samostatné jedlo.
Tento recept sme našli na kanáli Ricette di casa, a s jeho prípravou si hravo poradí každý.
Ingrediencie:
- 950 g zemiakov
- Soľ
- Olivový olej
- Rozmarín
- 50 g parmezánu
- Údená paprika
- Cesnakový prášok
- 3 polievkové lyžice strúhanky
Omáčka:
- 100 g ricotty alebo smotanového syra (môže byť aj syrokrém)
- 100 ml gréckeho jogurtu alebo kyslej smotany
- Cesnakový prášok
- Sušená petržlenová vňať
- Čierne korenie
Postup:
- Zemiaky v šupke nakrájame na mesiačiky a dáme ich do misy.
- Posolíme zemiaky, zalejeme vriacou vodou, premiešame a necháme stáť 30 minút pod pokrievkou.
- Potom zemiaky vyberieme z vody, osušíme papierovým obrúskom a preložíme späť do misy.
- Pridáme olivový olej a premiešame.
- V samostatnej mise zmiešame strúhaný syr, sušený cesnak, papriku, strúhanku a rozmarín.
- Túto zmes pridáme k zemiakom a dôkladne premiešame.
- Rozložíme zemiaky na plech s papierom na pečenie a pečieme v rúre pri 180 stupňoch 30-40 minút.
- Pre omáčku zmiešame všetky prísady v miske.
- Hotové zemiaky podávame s pripravenou omáčkou.
Prajeme vám dobrú chuť a nech sa vám pečené zemiaky v cesnakovo-syrovom kabátiku podarí na výbornú!
Video recept:
zdroj: Ricette di Casa