Čajové sušienky, ktoré sa topia v ústach! Rýchly a jednoduchý recept! Pečiem ich každý deň!

Doma vytvorené sladkosti prinášajú útulný pocit domova, keď ich lahodná vôňa naplní celý priestor. Preto sme pre vás pripravili skvelý recept na krehké sušienky z dvoch druhov cesta, ktoré sú nielen chutné, ale aj jednoduché na prípravu. Vďaka týmto sušienkam si môžete ešte viac vychutnať chvíle pohody a potešenia.

Tento recept na krehké sušienky z dvoch druhov cesta je inšpirovaný videonávodom na YouTube. Pripravte si tieto lahodné sušienky podľa nasledujúceho postupu a doprajte si a svojim blízkym neodolateľný zážitok z ich konzumácie.

Potrebujeme:

  • 4 vajcia
  • štipku soli
  • 150 g kryštálového cukru
  • 8 g vanilkového cukru
  • 150 ml rastlinného oleja
  • 10 g prášku do pečiva
  • 500 – 530 g hladkej múky
  • 2 PL kakaa
  • 2 PL mlieka

Na potretie a posypanie:

  • 4 PL medu alebo džemu
  • 30 g kokosových vločiek alebo 100 g nasekaných vlašských orechov

Postup:

  1. Do hlbokej misy vložte vajcia, štipku soli, práškový cukor a vanilkový cukor. Vyšľahajte na hladkú, kompaktnú hmotu.
  2. Pridajte rastlinný olej a dobre premiešajte.
  3. Následne nasypeme prášok do pečiva a postupne pridávame preosiatu múku, ktorú najskôr zapracujeme metličkou a potom rukami vymiesime hladké, nelepivé cesto.
  4. Cesto si rozdelíme na 2 rovnaké časti a do jednej z nich zapracujeme preosiaty kakaový prášok a mlieko.
  5. Následne oba druhy cesta rozdelíme na dve časti a vygúľame.
  6. Bledé cesto položte na papier na pečenie a rukami ho mierne sploštíme. Potom roztlačíme kúsok kakaového cesta a položíme ho na bledé cesto. Takto vrstvíme obe cestá na seba, kým sa neminú, a následne vyvaľkáme valčekom na hrúbku asi 1 cm.

7. Cesto prenesieme spolu s papierom na pečenie na plech a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 20 minút pri teplote 180 °C.

  1. Kým je cesto ešte horúce, natrieme ho pomocou štetca medom alebo džemom a následne ho posypeme orechmi alebo kokosovými vločkami.
  2. Nakoniec stačí len nakrájať sušienky na ľubovoľný tvar, necháme vychladnúť a podávame.

Dobrú chuť!

Videorecept:

zdroj: Это просто

You Might Also Like