Doma vytvorené sladkosti prinášajú útulný pocit domova, keď ich lahodná vôňa naplní celý priestor. Preto sme pre vás pripravili skvelý recept na krehké sušienky z dvoch druhov cesta, ktoré sú nielen chutné, ale aj jednoduché na prípravu. Vďaka týmto sušienkam si môžete ešte viac vychutnať chvíle pohody a potešenia.
Tento recept na krehké sušienky z dvoch druhov cesta je inšpirovaný videonávodom na YouTube. Pripravte si tieto lahodné sušienky podľa nasledujúceho postupu a doprajte si a svojim blízkym neodolateľný zážitok z ich konzumácie.
Potrebujeme:
- 4 vajcia
- štipku soli
- 150 g kryštálového cukru
- 8 g vanilkového cukru
- 150 ml rastlinného oleja
- 10 g prášku do pečiva
- 500 – 530 g hladkej múky
- 2 PL kakaa
- 2 PL mlieka
Na potretie a posypanie:
- 4 PL medu alebo džemu
- 30 g kokosových vločiek alebo 100 g nasekaných vlašských orechov
Postup:
- Do hlbokej misy vložte vajcia, štipku soli, práškový cukor a vanilkový cukor. Vyšľahajte na hladkú, kompaktnú hmotu.
- Pridajte rastlinný olej a dobre premiešajte.
- Následne nasypeme prášok do pečiva a postupne pridávame preosiatu múku, ktorú najskôr zapracujeme metličkou a potom rukami vymiesime hladké, nelepivé cesto.
- Cesto si rozdelíme na 2 rovnaké časti a do jednej z nich zapracujeme preosiaty kakaový prášok a mlieko.
- Následne oba druhy cesta rozdelíme na dve časti a vygúľame.
- Bledé cesto položte na papier na pečenie a rukami ho mierne sploštíme. Potom roztlačíme kúsok kakaového cesta a položíme ho na bledé cesto. Takto vrstvíme obe cestá na seba, kým sa neminú, a následne vyvaľkáme valčekom na hrúbku asi 1 cm.
7. Cesto prenesieme spolu s papierom na pečenie na plech a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 20 minút pri teplote 180 °C.
- Kým je cesto ešte horúce, natrieme ho pomocou štetca medom alebo džemom a následne ho posypeme orechmi alebo kokosovými vločkami.
- Nakoniec stačí len nakrájať sušienky na ľubovoľný tvar, necháme vychladnúť a podávame.
Dobrú chuť!
Videorecept:
zdroj: Это просто