Vyskúšajte tento vynikajúci recept na bravčové mäso, ktorý získal obľubu na youtube. Ochutnajte mäso s neodolateľnou šampiňónovou omáčkou, ktorá zanechá všetkých žiadajúcich viac. Tento jednoduchý a rýchly recept bude ideálny na rodinný obed, ktorý sa pripravuje za menej ako 30 minút.
Na prípravu tohto lahodného jedla budete potrebovať:
- 500 g bravčového mäsa (karé, krkovička, panenka)
- korenie a soľ podľa chuti
- 400 g šampiňónov
- 30 g masla
- 1 cibuľu
- 5 strúčikov cesnaku
- 1,5 PL hladkej múky
- 250 ml vody
- 200 ml smotany na varenie
- 3 PL sójovej omáčky
- 1 ČL provensálskych bylín
- bylinky podľa chuti (napr. petržlen, pažítka)
Príloha: Varené alebo pečené zemiaky, zemiaková kaša, ryža alebo cestoviny
Postup:
- Mäso nakrájajte na hrubšie plátky, osolte a okoreňte z oboch strán. Na vysokej teplote opečte plátky po dobu 5 minút z oboch strán.
- Z panvice odoberieme mäso a pridáme nakrájané šampiňóny. Po 5 minútach pridáme maslo, nakrájanú cibuľu a roztlačený cesnak. Premiešame.
- Zmesi pridáme múku, vodu, smotanu a sójovú omáčku. Dobre premiešame špachtľou. Pridáme provensálske bylinky a mäso späť do panvice. Podľa chuti pridáme ďalšie bylinky.
- Zakryjeme pokrievkou a necháme variť ešte 5 minút. Mäso so šampiňónovou omáčkou je pripravené na servírovanie. Dobrú chuť!
Videorecept:
zdroj: Rýchle chutné