Bravčové mäso s nezabudnuteľnou šampiňónovou omáčkou: Výnimočný obed pripravený už za 30 minút!

Vyskúšajte tento vynikajúci recept na bravčové mäso, ktorý získal obľubu na youtube. Ochutnajte mäso s neodolateľnou šampiňónovou omáčkou, ktorá zanechá všetkých žiadajúcich viac. Tento jednoduchý a rýchly recept bude ideálny na rodinný obed, ktorý sa pripravuje za menej ako 30 minút.

 

Na prípravu tohto lahodného jedla budete potrebovať:

  • 500 g bravčového mäsa (karé, krkovička, panenka)
  • korenie a soľ podľa chuti
  • 400 g šampiňónov
  • 30 g masla
  • 1 cibuľu
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1,5 PL hladkej múky
  • 250 ml vody
  • 200 ml smotany na varenie
  • 3 PL sójovej omáčky
  • 1 ČL provensálskych bylín
  • bylinky podľa chuti (napr. petržlen, pažítka)

Príloha: Varené alebo pečené zemiaky, zemiaková kaša, ryža alebo cestoviny

Postup:

  1. Mäso nakrájajte na hrubšie plátky, osolte a okoreňte z oboch strán. Na vysokej teplote opečte plátky po dobu 5 minút z oboch strán.

 

  1. Z panvice odoberieme mäso a pridáme nakrájané šampiňóny. Po 5 minútach pridáme maslo, nakrájanú cibuľu a roztlačený cesnak. Premiešame.

 

  1. Zmesi pridáme múku, vodu, smotanu a sójovú omáčku. Dobre premiešame špachtľou. Pridáme provensálske bylinky a mäso späť do panvice. Podľa chuti pridáme ďalšie bylinky.

 

  1. Zakryjeme pokrievkou a necháme variť ešte 5 minút. Mäso so šampiňónovou omáčkou je pripravené na servírovanie. Dobrú chuť!

Videorecept: 

zdroj: Rýchle chutné

You Might Also Like