BRAVČOVÉ MÄSKO V HORČICOVEJ OMÁČKE: Toto mäsko pripravujem pravidelne, dvakrát do týždňa!

Hľadáte rýchly a jednoduchý recept na výborný obed, ktorý zaručene poteší každého milovníka mäsa? Bravčové steaky v horčicovej omáčke sú ideálnym riešením! Tento chutný a lahodný pokrm si pripravíte za krátky čas a zamiluje si ho celá rodina.

Recept na bravčové steaky v horčicovej omáčke sme našli na YouTube a chceme sa s vami podeliť o jeho postup:

Potrebujete:

  • 1 kg bravčového mäsa (karé alebo krkovička)
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • 250 – 300 g cibule
  • rastlinný olej
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3 PL horčice
  • 1 PL hladkej múky
  • 500 ml horúcej vody

 

Postup:

  1. Mäso nakrájajte na rovnomerne hrubé plátky a pokryte potravinárskou fóliou. Jemne ho naklepte tĺčikom na mäso.
  2. Osoľte a okoreňte steaky z oboch strán.
  3. Cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno.
  4. Na panvici rozhorúčte rastlinný olej a sprudka opečte mäso z každej strany asi 8 – 10 minút. Potom mäso vyberte z panvice na tanier.
  5. Na panvici orestujte cibuľku v troche rastlinného oleja, pridajte prelisovaný cesnak a smažte asi 3 – 4 minúty.
  6. K cibuľke a cesnaku pridajte horčicu, premiešajte, zaprášte múkou a osmažte ďalšie 2 – 3 minúty za stáleho miešania.
  7. Zalejte 100 ml horúcej vody a smažte, až kým sa voda neodparí. Potom postupne dolejte ďalších 300 ml horúcej vody (po 100 ml).
  8. Vráťte mäso späť do panvice, pridajte ďalších 100 ml horúcej vody a prikryte pokrievkou. Dusíme asi 10 – 12 minút.
  9. Znova podlejte 100 ml horúcej vody, prikryte pokrievkou a dusíme ďalších 15 minút.

Videorecept:

zdroj: SOS kuchyňa

You Might Also Like