Hľadáte rýchly a jednoduchý recept na výborný obed, ktorý zaručene poteší každého milovníka mäsa? Bravčové steaky v horčicovej omáčke sú ideálnym riešením! Tento chutný a lahodný pokrm si pripravíte za krátky čas a zamiluje si ho celá rodina.
Recept na bravčové steaky v horčicovej omáčke sme našli na YouTube a chceme sa s vami podeliť o jeho postup:
Potrebujete:
- 1 kg bravčového mäsa (karé alebo krkovička)
- soľ
- čierne mleté korenie
- 250 – 300 g cibule
- rastlinný olej
- 1 strúčik cesnaku
- 3 PL horčice
- 1 PL hladkej múky
- 500 ml horúcej vody
Postup:
- Mäso nakrájajte na rovnomerne hrubé plátky a pokryte potravinárskou fóliou. Jemne ho naklepte tĺčikom na mäso.
- Osoľte a okoreňte steaky z oboch strán.
- Cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno.
- Na panvici rozhorúčte rastlinný olej a sprudka opečte mäso z každej strany asi 8 – 10 minút. Potom mäso vyberte z panvice na tanier.
- Na panvici orestujte cibuľku v troche rastlinného oleja, pridajte prelisovaný cesnak a smažte asi 3 – 4 minúty.
- K cibuľke a cesnaku pridajte horčicu, premiešajte, zaprášte múkou a osmažte ďalšie 2 – 3 minúty za stáleho miešania.
- Zalejte 100 ml horúcej vody a smažte, až kým sa voda neodparí. Potom postupne dolejte ďalších 300 ml horúcej vody (po 100 ml).
- Vráťte mäso späť do panvice, pridajte ďalších 100 ml horúcej vody a prikryte pokrievkou. Dusíme asi 10 – 12 minút.
- Znova podlejte 100 ml horúcej vody, prikryte pokrievkou a dusíme ďalších 15 minút.
Videorecept:
zdroj: SOS kuchyňa