Božská piškótová torta s gaštanovým krémom pripravená bez pečenia! Torta je priamo luxusná!

Spread the love

Spoznajte úžasnú chuť nepečenej torty s chuťou gaštanového pyré. Gaštanové pyré je netradičné, ale neskutočne lahodné, vďaka svojej sýtej chuti kandizovaných gaštanov. Zoženiete ho v špecializovaných obchodoch alebo veľkých marketoch.

Torta s touto chuťou gaštanov sa snúbi s jemnou, vyšľahanou smotanou. Táto variácia je úplne božská, neodolateľná a výnimočná. Torta je priamo luxusný. Pomocou tohto receptu si ho môžete dopriať aj doma. Rodina Vám za tento chuťový zážitok bude bozkávať ruky.

Ingrediencie:


2 balíčky gaštanového pyré
15 dkg mletých sušienok
½ l mlieka
trochu rumu
piškóty
Cukor podľa chuti

Krém:
2 balíčky vanilkového pudingu
1 l mlieka
20 dkg cukru
25 dkg masla
Navrch smotana na šľahanie

 

Postup:


1)
 Zmiešajte gaštanové pyré, mleté alebo drvené sušienky, cukor, rum a mlieko. Dobre spracujte. Zmes vtlačte na dno tortovej formy.

2) Uvarte klasickým spôsobom puding. To znamená, že začnete variť mlieko s cukrom a potom do neho pridáte mlieko, v ktorom ste rozmiešali pudingový prášok. Akonáhle puding uvaríte, ihneď do neho pridajte maslo. Až všetko vychladne, je čas torta iba poskladať.

3) Sušienkové dno potrite jednou polovicou pudingového krému. Na túto vrstvu naskladajte piškóty. Tie potrite druhou polovicou pudingu.

4) Vyšľahajte si smotanu na šľahanie a potrite s ňou samotný vrch torty. Tortu nechajte vychladiť cez noc.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: prirodajelek.cz

You Might Also Like