BORŠČ podľa môjho kamaráta z RUSKA! Tento recept ma nikdy nesklamal, doma sa ho nevieme dojesť!

Tento recept vám ukáže, ako pripraviť tento tradičný východoeurópsky pokrm s malým západným twistom, ktorý by mohol byť lepší ako ruský originál. Chutnejší boršč ste nikdy nejedli!

Výborný domáci boršč pripravený podľa receptu z YouTube.

Náročnosť: stredná Príprava: 30 minút Varenie: 2 hodiny Porcie: 6

Potrebujeme:

  • 400 g hovädzieho mäsa predného
  • 500 g bravčového mäsa
  • 4 bobkové listy
  • nové korenie
  • čierne korenie
  • vodu
  • 2-3 červené repy
  • 2 PL octu
  • 1 ČL soli
  • 1/2 zeleru
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 2 cibule
  • 3 zemiaky
  • 1/2 menšej kapusty
  • 2 PL masti

Na dochutenie:

  • soľ
  • ocot
  • kryštálový cukor

Postup:

  1. Do hrnca pridáme hovädzie a bravčové mäso, bobkové listy, nové korenie, čierne korenie a zalejeme vodou. Varíme, kým mäso nezmäkne.
  2. Ošúpanú repu nakrájame na malé kocky, dáme do menšieho hrnca, zalejeme vodou, pridáme ocot, soľ a varíme, kým nezmäkne.
  3. Nakrájame zeler, mrkvu, petržlen, cibuľu a zemiaky na kocky. Zemiaky dáme variť.
  4. Nakrájame kapustu. V hrnci rozpustíme masť a orestujeme cibuľu. Pridáme nakrájanú zeleninu, smažíme, pridáme kapustu, premiešame a varíme do zmäknutia kapusty.
  5. Uvarené mäso nakrájame na kocky a pridáme do hrnca so zeleninou. Zalejeme vývarom z mäsa, pridáme uvarené zemiaky, podľa potreby pridáme vodu a privedieme do varu.
  6. Pridáme uvarenú repu, dochutíme soľou, octom, kryštálovým cukrom a varíme 5 minút. Servírujeme po dovarení.

Videorecept: 

zdroj: Recepty bez brepty

You Might Also Like