Tento recept vám ukáže, ako pripraviť tento tradičný východoeurópsky pokrm s malým západným twistom, ktorý by mohol byť lepší ako ruský originál. Chutnejší boršč ste nikdy nejedli!
Výborný domáci boršč pripravený podľa receptu z YouTube.
Náročnosť: stredná Príprava: 30 minút Varenie: 2 hodiny Porcie: 6
Potrebujeme:
- 400 g hovädzieho mäsa predného
- 500 g bravčového mäsa
- 4 bobkové listy
- nové korenie
- čierne korenie
- vodu
- 2-3 červené repy
- 2 PL octu
- 1 ČL soli
- 1/2 zeleru
- 2 mrkvy
- 1 petržlen
- 2 cibule
- 3 zemiaky
- 1/2 menšej kapusty
- 2 PL masti
Na dochutenie:
- soľ
- ocot
- kryštálový cukor
Postup:
- Do hrnca pridáme hovädzie a bravčové mäso, bobkové listy, nové korenie, čierne korenie a zalejeme vodou. Varíme, kým mäso nezmäkne.
- Ošúpanú repu nakrájame na malé kocky, dáme do menšieho hrnca, zalejeme vodou, pridáme ocot, soľ a varíme, kým nezmäkne.
- Nakrájame zeler, mrkvu, petržlen, cibuľu a zemiaky na kocky. Zemiaky dáme variť.
- Nakrájame kapustu. V hrnci rozpustíme masť a orestujeme cibuľu. Pridáme nakrájanú zeleninu, smažíme, pridáme kapustu, premiešame a varíme do zmäknutia kapusty.
- Uvarené mäso nakrájame na kocky a pridáme do hrnca so zeleninou. Zalejeme vývarom z mäsa, pridáme uvarené zemiaky, podľa potreby pridáme vodu a privedieme do varu.
- Pridáme uvarenú repu, dochutíme soľou, octom, kryštálovým cukrom a varíme 5 minút. Servírujeme po dovarení.
Videorecept:
zdroj: Recepty bez brepty