Potrebujeme:
- 4 balenia maslových sušienok (celkom 600g),
- 1 pohárik lekváru (slivkový),
- 4 vaničky mäkkého tvarohu,
- 2 kelímky kyslej smotany,
- 200ml vychladeného mlieka,
- 3 sáčky instantnej šľahačky,
- 3 vanilkové cukry,
- práškový cukor podľa chuti,
- rum a mimo toho 200g kvalitnej čokolády na varenie (52% z Lidlu),
- 1 téglik smotany na šľahanie.
Postup:
Veľký plech s vysokým okrajom si vyložíme papierom na pečenie. Sušienky jednotlivo natierame slabou vrstvou lekváru a ukladáme suchú stranou na plech tesne vedľa seba.
Do misy dáme tvaroh, kyslú smotanu a mlieko. Dbajte, aby tieto suroviny boli čo najchladnejšie, najlepšie ihneď z chladničky! Pridáme cukor a rum, vsypeme instantnú šľahačku a dobre premiešame. Teraz vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom a hotové rozdelíme na dve časti.
Jednu polovicu krému natrieme na sušienky, poukladáme suchými, nenamazanými sušienkami a zľahka pokvapkáme rumom. Opäť potrieme krémom, poukladáme teraz už natretým sušienkami, lekvárom dole a opäť pokvapkáme rumom.
Vršok polejeme čokopolevou, môžeme posypať napríklad sekanými orieškami a dáme stuhnúť cez noc do chladu.
Poleva: V kastróliku necháme zohriať smotanu a vlejeme do misky k nalámanej čokoláde. necháme chvíľku stáť a potom rozmiešame dohladka plastovou stierkou. Táto poleva sa po zatuhnutí krásne krája a nepraská.
Zdroj: Facebook