Bombastické mini šišky hotové za 30 minút: Deti ich milujú a budete aj vy!

Pripravte si domáce šišky podľa tohto jednoduchého a praktického receptu, ktorý vás určite očarí svojou jednoduchosťou a výsledkom. Navodí vám úsmev na tvári a zaručene získate uznanie od vašej rodiny či priateľov. Takéto šišky ste určite ešte nerobili!

Recept na šišky:

Ingrediencie:

  • 240 g hladkej múky
  • 300 ml vody
  • štipka soli
  • 1 lyžička suchého droždia
  • slnečnicový olej na vyprážanie
  • 3-4 lyžice práškového cukru
  • 1/2 lyžičky škorice
  • čokoláda na polevu (biela a mliečna)

Postup:

  1. Do plastového vrecka so zipsom pridáme droždie, soľ a teplú vodu. Vrecko zavrieme a pretrepeme, kým sa droždie nerozpustí.
  2. Pridáme múku a cesto vo vrecku dôkladne premiešame. Vrecko zatvoríme, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste 40-45 minút.
  3. Po nakysnutí cesto z kraja vrecka stiahneme a na spodnej časti vrecka urobíme malý otvor (ako u zdobiacich vreciek).
  4. Na sporák umiestnime hrniec s olejom a zohrejeme ho na strednom stupni. Cesto z vrecka opatrne vytláčame a pomocou špajle alebo vidličky odtrhávame kúsky do horúceho oleja.
  5. Smažíme šišky dozlatista a potom ich vyberieme na papierovú utierku, aby sa zbavili prebytočného oleja.
  6. V druhom plastovom vrecku zmiešame práškový cukor a škoricu. V zmesi obalíme vypražené šišky a poukladáme ich na servírovací tanier.
  7. Rozpustíme bielu a mliečnu čokoládu a šišky nimi polejeme. Necháme zatvrdnúť a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Videorecept:

zdroj: Jednoduché Rýchle a Chutné

You Might Also Like