Ingrediencie:
Korpus:
2 vajcia
3 lyžice cukru
4 lyžice medu
50 g masla
450 g hladkej múky
5 lyžíc mlieka
1 lyžička sódy bikarbóny
trošku citrónovej šťavy
2 lyžice holandského kakaa
2 lyžice mlieka
Krém:
2 balenia vanilkového pudingu
700 ml mlieka
250 g masla
200 g práškového cukru
2 lyžice holandského kakaa
Bielková poleva:
1 bielok
šťava z polky citróna
200 g práškového cukru
Postup
1
V mlieku uvarte puding a nechajte ho vychladnúť. Potom primiešajte maslo s cukrom a vyšľahajte dohladka.
2
Potom v mise nad parou vyšľahajte maslo s vajcami, sódou a 5 lyžíc mlieka. Pridajte med, cukor, dobre premiešajte a odstavte. Posledné prisypte múku a dobre vmiešajte.
3
Cesto rozdeľte na polovice. Do jednej pridajte ešte dve lyžice mlieka s dvoma lyžicami kakaa.
4
Z cesta vytvorte 4 menšie pláty cesta v rúre predhriatej na 160 ° C. Každý plát pečte približne 10 minút.
5
Z krému tretinu odoberte a do tej vmiešajte 2 lyžice kakaa.
6
Na bielkovu polevu vyšľahajte bielok s cukrom a citrónovou šťavou.
7
Vrstvenie múčnika: Na tmavé cesto namažte svetlý krém. Prikryte svetlým cestom a namažte tmavým krémom. Položte opäť svetlý plát, namažte svetlý krém a nakoniec položte tmavý korpus.
8
Nakoniec všetko polejte bielkovou polevou. Múčnik môžete ozdobiť podľa chuti, napr. strúhanou čokoládou.
9
Vložte dezert do chladničky aspoň na 6 hodín aby jednotlivé vrstvy poriadne stuhli.