Vyskúšajte tento úžasný bleskový dezert z kyslej smotany, ktorý si môžete pripraviť za len 15 minút. Táto pochúťka je ideálna pre tých, ktorí majú radi rýchle a chutné dezerty, ale nechcú stráviť veľa času pri rúre.
Ingrediencie:
Na krém:
- 2 vajcia
- 150 g kryštálového cukru
- vanilín
- 500 g tučnej kyslej smotany
- 3 PL kukuričného škrobu
- 50 g masla
Na cesto:
- 250 g hladkej múky
- 70 g kryštálového cukru
- 150 g masla
Postup:
- Pripravte cesto: Do misky preosejte múku, pridajte nastrúhané maslo a cukor. Vytvorte zmes, ktorá pripomína droby. Opekajte túto zmes na suchej a rozpálenej panvici, za stáleho miešania, do zlatista. Dávajte pozor, aby sa zmes rovnomerne prepekla a neprihorela.
- Pripravte krém: Do hrnca pridajte vajcia, cukor a vanilkový cukor. Vyšľahajte ich do hladka. Pridajte kukuričný škrob a metličkou premiešajte. Následne pridajte kyslú smotanu a hrniec položte na malý oheň. Za stáleho miešania krém varíme do zhustnutia. Ak nemáte kyslú smotanu, môžete použiť mlieko a uviesť klasický puding.
- Do horúceho krému pridajte maslo, vymiešajte dohladka a nechajte vychladnúť. Studenú smotanu potom ešte vyšľahajte mixérom, kým nebude nadýchaná.
- Vo forme na koláč nasypeme vrstvu cesta a zľahka ju vtlačíme. Natrieme krémom (najlepšie z vrecka alebo cukrárskeho vrecka) a poslednú vrstvu dáme cesto. Formu prekryjeme a dáme na noc do chladničky.
- Po odpočinku v chladničke môžete servírovať tento lahodný dezert. Dobrú chuť!
zdroj text+obrázok: souspark.ru