Bleskový LETNÝ koláčik z kyslej smotany: Celá rodina si ho zamilovala!

Vyskúšajte tento úžasný bleskový dezert z kyslej smotany, ktorý si môžete pripraviť za len 15 minút. Táto pochúťka je ideálna pre tých, ktorí majú radi rýchle a chutné dezerty, ale nechcú stráviť veľa času pri rúre.

Ingrediencie:

Na krém:
  • 2 vajcia
  • 150 g kryštálového cukru
  • vanilín
  • 500 g tučnej kyslej smotany
  • 3 PL kukuričného škrobu
  • 50 g masla
Na cesto:
  • 250 g hladkej múky
  • 70 g kryštálového cukru
  • 150 g masla

Postup:

  1. Pripravte cesto: Do misky preosejte múku, pridajte nastrúhané maslo a cukor. Vytvorte zmes, ktorá pripomína droby. Opekajte túto zmes na suchej a rozpálenej panvici, za stáleho miešania, do zlatista. Dávajte pozor, aby sa zmes rovnomerne prepekla a neprihorela.
  2. Pripravte krém: Do hrnca pridajte vajcia, cukor a vanilkový cukor. Vyšľahajte ich do hladka. Pridajte kukuričný škrob a metličkou premiešajte. Následne pridajte kyslú smotanu a hrniec položte na malý oheň. Za stáleho miešania krém varíme do zhustnutia. Ak nemáte kyslú smotanu, môžete použiť mlieko a uviesť klasický puding.
  3. Do horúceho krému pridajte maslo, vymiešajte dohladka a nechajte vychladnúť. Studenú smotanu potom ešte vyšľahajte mixérom, kým nebude nadýchaná.
  4. Vo forme na koláč nasypeme vrstvu cesta a zľahka ju vtlačíme. Natrieme krémom (najlepšie z vrecka alebo cukrárskeho vrecka) a poslednú vrstvu dáme cesto. Formu prekryjeme a dáme na noc do chladničky.
  5. Po odpočinku v chladničke môžete servírovať tento lahodný dezert. Dobrú chuť!

zdroj text+obrázok: souspark.ru

You Might Also Like