Bleskový koláč s bezkonkurenčným jogurtovým krémom: O takomto recepte na krém, som nikdy predtým nepočula…

Zdieľať článok na

Výborný koláč na každú príležitosť, určite si ho zamiluje aj celá Vaša rodina. Tento krém mi poradila moja teta z Tábora a priznám sa, že som nikdy neskúšala variť puding v jogurte, namiesto mlieka. Musím však povedať, že je to skvelá vec!

Čo budeme potrebovať:

Cesto:

2 hrnčeky hladkej múky
1 hrnček cukru múčky
1 bal. prášku do pečiva
1 hrnček mlieka
½ hrnčeka oleja
1 lyžicu kakaa
štipku soli
2 vajcia

Na krém:

500 ml bieleho jogurtu
300 ml vody
2 bal. vanilkového pudingu
práškový cukor podľa chuti
čokoládové hoblinky na posypanie
150-200 g zmäknutého masla

Postup:

Všetky prísady na cesto zmiešame v miske a vymiešame hladké cesto, ktoré navrstvíme na vymastený a múkou vysypaný plech s vyššími okrajmi.

Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 150 stupňov asi 30 minút.

Než sa nám upečie cesto, pripravíme si krém.

V hrnci zmiešame jogurt s vodou, pridáme puding v prášku, rozmiešame a uvaríme hustú kašu (na miernom plameni za stáleho miešania).

Do vychladnutej pudingové kaše vmiešame maslo ušľahané s cukrom.

Krém navrstvíme na vychladnutý korpus a necháme stuhnúť v chladničke. Pred podávaním posypeme hoblinkami čokolády.

Dobrú chuť!


Zdieľať článok na

You Might Also Like