Tento recept by ste si mali pripnúť na chladničku alebo starostlivo uschovať. Je totiž záchranou, keď chcete pripraviť zákusok v rekordne krátkom čase z minima surovín. Dokonca nepotrebujete ani žiadnu váhu a vystačíte si s hrnčekom. Môže byť niečo ešte jednoduchšie?
Množstvá surovín sú prerátané na hrnčeky. V danom recepte je využitý hrnček s objemom 250 ml.
Budeme potrebovať:
1 hrnček bieleho jogurtu
1 hrnček polohrubej múky
1 hrnček cukru
2 polievkové lyžice kakaa
1 zarovnaná čajová lyžička sódy bikarbóny
Postup:
1) Pripravíme si misu, v ktorej budeme miešať ingrediencie. Kým si pripravíme základ na korpus, môžeme zapnúť rúru na 200 stupňov, aby sa nám vyhriala.
2) Do misy dáme biely jogurt a pridáme sódu bikarbónu. Dobre premiešame, aby sa sóda dostala do celej masy.
3) V ďalšej mise si zmiešame suché ingrediencie. Cukor, preosiatu múku a kakao dobre premiešame a potom prisypeme do misy s jogurtom.
4) Keď všetko dôkladne premiešame, dostaneme kakaovú masu. Pripravíme si formu, v ktorej budeme korpus piecť. V danom prípade bola použitá okrúhla tortová forma s priemerom 29 cm.
5) Formu najprv vymastíme maslom a až potom do nej nalejeme celú kakaovú hmotu. Tortu potom pečieme asi 25 až 30 minút.
6) Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Môžeme ozdobiť šľahačkou a ovocím alebo staviť na klasiku a natrieť obľúbeným džemom a poliať čokoládou. Ja som využila kyslú smotanu, ktorú som zmiešala s cukrom. Fantázii sa medze nekladú.