Bleskový a veľmi chutný koláčik “Dvojfarebná senzácia” Cez leto ho pečiem každý víkend!

Ak hľadáte recept na úžasný dezert, ktorý si zamilujú všetci členovia rodiny, ste na správnom mieste! Predstavujeme vám jednoduchý, ale neodolateľný koláč, ktorý dokonale splní vaše očakávania. Tento dvojfarebný pôžitok je tak jednoduchý na prípravu, že ho deti jednoducho nedokážu prestať chváliť.

 

Potrebné suroviny:

  • 4 kusy vajec
  • 340 gramov cukru v prášku
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 200 mililitrov rastlinného oleja
  • 200 mililitrov sýtené vody
  • 400 gramov polohrubej múky
  • 1 balenie kypriaceho prášku
  • 2 čajové lyžičky kakaa
  • 2 čajové lyžičky mlieka
  • štipka soli

Na prípravu plechu:

  • maslo
  • hrubá múka

Príprava:

  1. Začneme tým, že si vymastíme plech maslom a posypeme ho múkou.
  2. Rúru si zapneme na 160°C na horúci vzduch s parou a na dno nalejeme 250 ml vody (ak máte rúru bez parnej funkcie, položte na dno nádobku s vodou).
  3. Vajcia si rozdelíme do dvoch misiek na bielky a žĺtky.
  4. Do misky s bielkami pridáme soľ a vyšľaháme ich do tuhého snehu.
  5. Do misky so žĺtkami pridáme vanilkový cukor, práškový cukor, olej a vyšľaháme na krém.
  6. Potom pridáme vlažnú sýtenú vodu, múku, kypriaci prášok a vyšľaháme.
  7. Do tejto zmesi pridáme bielkový krém a opatrne premiešame ručnou metličkou.
  8. Tri štvrtiny krému vylejeme na plech a rovnomerne ho rozotrieme.
  9. Do zvyšku cesta v miske pridáme kakao, mlieko a rozšľaháme metličkou.
  10. Kakaové cesto vylejeme na plech s bledým cestom do tvaru mriežky.
  11. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme 30 minút pri teplote 160°C (horúci vzduch s parou).
  12. Po uplynutí času vyberieme koláč z rúry a necháme ho vychladnúť.
  13. Na záver posypeme vrch koláča cukrom a môžeme ho servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

zdroj: Jana C.

You Might Also Like