Táto lahodná nepečená broskyňová torta je ideálnym dezertom pre tých, ktorí si chcú dopriať niečo sladké, ale zdravšie.
Bez pridaného cukru a bez nutnosti použitia rúry sa stane obľúbeným receptom pre mnohých. Broskyne dodajú torte osviežujúcu chuť a krémová konzistencia zaručuje, že sa úplne rozpustí na jazyku. Vyskúšajte tento jednoduchý recept z youtube kanála Zdravo a chutne a presvedčte sa sami.
Na prípravu tejto nepečenej broskyňovej torty budete potrebovať:
- 1 konzervu zaváraných broskýň
- 180 g sušienok
- 70 g masla
- 200 g smotanového syra (mascarpone)
- 30 g želatíny
- 500 g broskyňového jogurtu
- 100 ml šľahačkovej smotany
- formu s priemerom 19 cm
Postup:
- Sušienky rozdrvte v mise ručným mixérom na prach. V samostatnej miske rozpustite maslo a polejte ním sušienky. Premiešajte a následne vytlačte na dno formy, povrch vyhladte.
- Želatínu nechajte napučať vo vode. V mise vyšľahajte smotanový syr so šľahačkovou smotanou a zašľahajte do tejto hmoty broskyňový jogurt. Rozpustite polovicu želatíny a zašľahajte do krému, ktorý potom vylejete na sušienkové cesto a povrch uhladíte.
- Otvorte konzervu s broskyňami, sirup zlejte do hrnca. Broskyne nakrájajte na mesiačiky a naukladajte na vrch torty.
- Sirup v hrnci zahrejte na 80 °C, pridajte želatínu a premiešajte. Nechajte vychladnúť na 40 °C a postupne nalejte na vrch torty.
- Tortu vložte do chladničky a nechajte stuhnúť aspoň 1 hodinu.
Vaša nepečená broskyňová torta je hotová! Teraz už ju len nakrájajte a môžete podávať. Dobrú chuť!
Videorecept:
zdroj: Zdravo a chutne