Blesková broskyňová torta za 5 minút! Každý hľadá tento recept! Žiadny cukor, žiadne kondenzované mlieko žiadna rúra!

Táto lahodná nepečená broskyňová torta je ideálnym dezertom pre tých, ktorí si chcú dopriať niečo sladké, ale zdravšie.

Bez pridaného cukru a bez nutnosti použitia rúry sa stane obľúbeným receptom pre mnohých. Broskyne dodajú torte osviežujúcu chuť a krémová konzistencia zaručuje, že sa úplne rozpustí na jazyku. Vyskúšajte tento jednoduchý recept z youtube kanála Zdravo a chutne a presvedčte sa sami.

Na prípravu tejto nepečenej broskyňovej torty budete potrebovať:

  • 1 konzervu zaváraných broskýň
  • 180 g sušienok
  • 70 g masla
  • 200 g smotanového syra (mascarpone)
  • 30 g želatíny
  • 500 g broskyňového jogurtu
  • 100 ml šľahačkovej smotany
  • formu s priemerom 19 cm

Postup:

  1. Sušienky rozdrvte v mise ručným mixérom na prach. V samostatnej miske rozpustite maslo a polejte ním sušienky. Premiešajte a následne vytlačte na dno formy, povrch vyhladte.
  2. Želatínu nechajte napučať vo vode. V mise vyšľahajte smotanový syr so šľahačkovou smotanou a zašľahajte do tejto hmoty broskyňový jogurt. Rozpustite polovicu želatíny a zašľahajte do krému, ktorý potom vylejete na sušienkové cesto a povrch uhladíte.
  3. Otvorte konzervu s broskyňami, sirup zlejte do hrnca. Broskyne nakrájajte na mesiačiky a naukladajte na vrch torty.
  4. Sirup v hrnci zahrejte na 80 °C, pridajte želatínu a premiešajte. Nechajte vychladnúť na 40 °C a postupne nalejte na vrch torty.
  5. Tortu vložte do chladničky a nechajte stuhnúť aspoň 1 hodinu.

 

Vaša nepečená broskyňová torta je hotová! Teraz už ju len nakrájajte a môžete podávať. Dobrú chuť!

Videorecept: 

zdroj: Zdravo a chutne

You Might Also Like