Bezkonkurenčný recept na egyptskú tortu som si priniesla z dovolenky: Je neskutočne ľahká, jemná a nadýchaná!

Zdieľať článok na

Je neuveriteľne nadýchaná a doslova sa rozpúšťa v ústach!

K príprave egyptského koláč bude ptrebovať trochu úsilia, ale výsledok stojí za to. Táto pochúťka bude dobrá už prvým kusom!

zloženie

bielka 9 ks.
pšeničná múka 650 g
cukor 650 g
vlašské orechy 300 g
žĺtok 10 ks.
vanilkový cukor 20 g
mlieko 350 ml
maslo 170 g
smotana 350 ml

príprava

  1. Po prvé, budete musieť pripraviť 3 torty. Pre každú je potrebné vziať 3 bielka, 200 g cukru a 200g múky a 50 g pomletých orechov v mixéri. Bielka vymiešať do pevnej peny, pridáme k nim cukor a pokračovať v miešaní. Potom jemne pridáme múku a jemne premiešajte do hladka.
  2. Misu na pečenie vyložte s pergamenom a vymastite s rastlinným olejom. Opatrne položte cesto na plech  a dáme dopredhriatej rúry na 170 stupeňov po dobu 20 minút.
  3. Na prípravu krému zmiešame žĺtky, 10 lyžíc cukru, zostávajúcu múku, vanilkový cukor a mlieko. Položte ingrediencie na sporák a privedieme k varu, za stáleho miešania. Keďsa dovarí ešte miešame krém po dobu 2 minút, potom ho dáme chladiť.
  4.  Zvyšný cukor dáme do hrnca a trochu skaramelizujeme. Ihneď nalejeme na pergamen a prikryjeme ďalším listompergamenu. Povaľkáme s valčekom a narežeme alebo nalámeme na malé kúsky pre chrumkavé vrstvy.  A s krémom rozmixujemePridáme aj orechy.
  5. A začneme plniť, na každú tortu dajte 1/3 krému. Takže opakujem 2 a viackrát. Ozdobte tortu s orechmi.

Táto torta s krémom – pochúťka, ktorá môže byť podávaná pre všetky sviatočné príležitosti. A to v kombinácii s čajom ..

ZDROJ:SOVKUSOM.RU


Zdieľať článok na

You Might Also Like