Belgické buchtičky z jogurtového cesta: Sú také dobré, že ich u nás doma robím 3x do týždňa!

Objavte výnimočné buchtičky z jogurtového cesta, ktoré sú nielen chutné, ale aj jednoduché na prípravu. Tieto lahodné pečivá sú ideálne na raňajky alebo k čaju a potešia celú rodinu.

Ingrediencie:

  • 300 ml kefíru, jogurtu alebo kyslého mlieka
  • 2 PL kryštálového cukru
  • 1/2 ČL soli
  • 1 vajce
  • 2 ČL sušeného droždia
  • 550 g hladkej múky
  • 150 g masla

Na mrveničku:

  • 80 g kryštálového cukru
  • 60 g hladkej múky
  • 50 g masla

Na potretie:

  • 1 žĺtok
  • 1 PL mlieka

Postup:

  1. Do misky nalejte horúci kefír a pridajte cukor, droždie. Všetko premiešajte.
  2. Pridajte vajíčko, soľ a opäť všetko spolu premiešajte.
  3. Vmiešajte múku a vymiesite cesto.
  4. Nahrubo nastrúhajte studené maslo a zapracujte ho do cesta. Miesite.
  5. Cesto vložte na 5 hodín do chladničky alebo najlepšie cez noc.
  6. Cukor zmiešajte s múkou, mäkkým maslom a vytvorte drobivé cesto.
  7. Cesto preložte na pomúčenú podložku, posypte múkou, vytvarujte tyčinku a prekrojte na polovicu.
  8. Vyvaľkajte cesto na obdĺžnik, posypte mrveničkou, preložte na polovicu, opäť posypte, znova preložte a posypte mrveničkou.
  9. Cesto preložte, valčekom ho trochu rozvaľkajte a nakrájajte na štvorcové kúsky.
  10. Buchtičky preložte na plech vystlaný papierom na pečenie a pomastite ich rozšľahaným žĺtkom.
  11. Pečte 25 minút pri teplote 180°C.
  12. Pečivo posypte práškovým cukrom a môžete servírovať. Dobrú chuť!

zdroj text+obrázok: retete-usoare.info

You Might Also Like