Bavorské šišky jemné ako pavučinka: Lepšie šišky ako tieto ste ešte nejedli!

Spread the love

Budeme potrebovať:

Cesto:

50 g – práškový cukor
50 g – mäkké maslo
3 ks – žĺtka
500 g – hladká múky
30 g – droždie
1/4 l – mlieko
2 lyžice – rum
štipka – soľ
štipka – nastrúhaná citrónová kôra

Na ozdobu:

1 kelímok – lekvár
250 g – tvaroh
1 ks – vanilkový cukor
100 ml – 33% smotana
práškový cukor na posypanie

Postup:

1.

Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor a lyžicu múky, zľahka premiešame a necháme vzísť kvások. Medzitým si vyšľaháme žĺtka s maslom. K vyšľahanej zmesi pridáme ostatné suroviny a kvások a spravíme cesto, ktoré necháme cca hodinu kysnúť.

2.

Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 1 cm. Vykrojíme kolieska a necháme ešte 10 minút kysnúť.

3.

Do každého kolieska urobíme prstom jamku. Na hlbšej panvici rozohrejeme väčšiu vrstvu oleja a kolieska vkladáme jamkou nadol.

4.

Smažíme z oboch strán a vyberieme na papierovú utierku. Po vychladnutí potrieme lekvárom a tvarohom zmiešaným s ušľahanou šľahačkou a cukrom. Pocukrujeme a podávame. Z tejto dávky je cca 60 malých šišiek.

 

You Might Also Like