Banány v parížskej šľahačke – kto vyskúša, ten mi dá určite za pravdu, že toto je tá najlepšia nepečená dobrota.

Spread the love

Potrebujeme:

300 g čokolády na varenie

4 dl smotany na šľahanie 33%

100 g práškového cukru

100 g masla

1 balíček potravinárskej želatíny

2-3 dcl mlieka na rozpustenie želatíny

balíček štvorcových keksov

3-4 veľké banány

forma na biskupský chlebíček alebo srnčí chrbát

Postup:

Nachystáme si smotanu na šľahanie, čokoládu, práškový cukor a maslo. Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky. Na miernom plameni rozpustíme v smotane polámané čokolády (dala som 3 čokolády), maslo a práškový cukor, uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť. Potom dáme do chladničky do druhého dňa do chladničky.

Na druhý deň vyšľaháme do peny. Krém radšej ani neochutnávajte pretože vám tak zachutí, že sa sotva ovládnete, aby ste ho nezjedli celý.

Želatínu urobíme podľa návodu.Vystelte formu jemnou potravinárskou fóliou. Vlejte želatínu do vyšľahaného krému a poriadne ju vmiešajte.

Na dno formy dajte krém, dobre pretrepte formou, aby krém dobre sadol. Krém bude pravdepodobne dosť hustý, tak traste a traste.Na krém naukladáme sušienky.

Na krém rozložte banány, ktoré po dĺžke rozrežte na polovičky, aby si pekne posadali na sušienky. Ucapkáme ich, jemne zatlačte. Banány zakryte zvyšným krémom, naukladáme opäť sušienky, dobre ich pritlačte, jemne potraste formou, aby krém sadol, prikryte fóliou a dajte stuhnúť do chladničky. Najlepšie do druhého dňa.

Želáme vám dobrú chuť!

You Might Also Like