Banánové šialenstvo na tanieriku: Nadýchaná šľahačková plnka a banánový likér – mňamka!

Spread the love

Kakaové piškótové rezy s „prepadávaným“ banánom. Nadýchaná šľahačková plnka a banánový likér – mňamka!

Suroviny:

Cesto:

5 ks vajce
1 šálka kr. cukor
1/2 šálka kukuřičný škrob
1/2 šálka polohrubá múka
1 lyžička prášok do pečiva
2 lyžice kakao

Plnka:

500 ml smotana na šľahanie
2 lyžice práškový cukor
2 lyžičky prášková želatína (+ teplá voda)
300 ml mlieka
1 bal.vanilkový puding
150 g maslo

Ďalej budeme potrebovať:

2 ks banán
200 ml banánový likér
kakao alebo čokoláda na posypanie

Postup:

Vajíčka vymiešame s cukrom do peny a postupne pridávame ostatné suroviny. Pripravené cesto navrstvíme na plech o veľkosti 20 x 30 cm, ktorý sme si vyložili papierom a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 160 stupňov cca 30 minút.
Upečené cesto necháme vychladnúť. Následne ho rozrežeme pozdĺžne na polovicu.
Puding si uvaríme v mlieku a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny spolu s banánovým likérom a postupne pridávame vychladnutý puding. Vyšľaháme krémovú hmotu (asi 2/3), ktorú navrstvíme na jednu časť cesta.
Druhú časť cesta si položíme na pracovnú dosku a pomocou pohára si vykrojíme kruhy. Opatrne položíme plát cesta na vanilkový krém a do dierok poukladáme nakrájaný banán. Vykrojené kolieska uložíme na banány a navrstvíme zvyšok vanilkovej plnky.

Smotanu na šľahanie si vyšľaháme s práškovým cukrom. Želatínu pripravíme podľa návodu v teplej vode a primiešame ju k vyšľahanej smotane. Navrstvíme na vanilkový krém a necháme v chladničke stuhnúť.

Vrch posypeme strúhanou čokoládou alebo kakaom a podávame. Dobrú chuť!

Zdroj: Zmiksowani

You Might Also Like