Babičkine tvarohové rezy s jahodami – vždy zmiznú zo stola ako prvé!

Spread the love

Budeme potrebovať:

Cesto:

500 g – hladká múka
200 g – kryštálový cukor
250 g – maslo
2 ks – vajcia
štipka – soľ
1 bal. – prášok do pečiva
1 lyžica – kyslá smotana

Plnka:

500 g – jahody
1 kg – hrudkovitý tvaroh
150 g – práškový cukor
1 lyžička – vanilkový extrakt
3 lyžice – detská krupica

Postup:

1.

Pripravíme si plech na pečenie o veľkosti 24 x 36 cm. Jahody očistíme a umyjeme.

2.

Všetky suroviny na prípravu cesta vyhnetieme v miske na hladkú hmotu a následne rozdelíme na 2 časti. Na pomúčenej doske rozvaľkáme do požadovanej veľkosti plechu.

3.

Pláty upečieme na opačnej strane plechu vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlatista.

4.

Jeden plát cesta umiestnime na tácku. Potrieme ho tenkou vrstvou masla a posypeme detskou krupicou. Umiestníme na polovicu prekrojené jahody.

5.

Tvaroh vymiešame s cukrom a extraktom, nastrúhanou citrónovou kôrou a detskou krupicou. Navrstvíme na jahody a pekne uhladíme. Položíme druhý plát cesta a jemne zatlačíme.

6.

Vrch môžeme ozdobiť práškovým cukrom a podávame. Dobrú chuť!

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

Zdroj: Citromhab

You Might Also Like