Suroviny:
Cesto:
- 1 hrnček práškového cukru
- 0,75 hrnčeka oleja
- 2 vajcia
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 2 lyžice kakaového prášku
- 1 prášok do pečiva
- 1 hrnček mlieka
Náplň:
- 500 g tvarohu
- 1 hrnček cukru krupica
- 2 vajcia
- 1 hrnček mlieka
- 2 sáčky vanilkového pudingového prášku
Postup:
Najskôr pripravíme náplň dôkladným premiešaním všetkých surovín, najlepšie ručným elektrickým šľahačom.
Potom do misky dáme cukor a olej a ušľaháme na hladkú hmotu. Do nej postupne zašľaháme všetko ostatné.
Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie (alebo vymastený a vysypaný).
Na hnedé cesto nepravidelne rozlejeme tvarohovú náplň. Je riedka a z väčšej časti cestom pretečie dolu.
Potom opačným koncom varešky obe hmoty na plechu zľahka premiešame.
Plech vložíme do rúry vyhriatej na 200 ° C a upečieme (cca 20-25 minút).
Necháme vychladnúť a nakrájame na kúsky. Pozor, krájať až po dôkladnom vychladnutí.