Babičkine jablčné rezy s pudingovým krémom a čokoládou.

Spread the love

Suroviny

Korpus:

  • 600 g hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 300 g cukru škorice (nešetrite :))
  • 35-40 dkg nastrúhaných jabĺk
  • citrónová kôra
  • citrónová šťava
  • 2 vajcia
  • 1,5 dcl oleja
  • cca 3,5 dcl mlieka + podľa potreby

KRÉM:

  • 600 ml mlieka
  • 2 čokoládové pudingové prášky
  • cukor podľa chuti
  • vanilkový cukor
  • kakao
  • 1 smotana na šľahanie + 1 stužovač
  • 70 g masla

Ďalej:

  • 1 biela poleva
  • 1 čokoládová poleva

Postup prípravy receptu:

Korpus:
Z ingrediencií vyšľaháme hustejšie cesto, ktoré rozdelíme na dva plechy rovnakej veľkosti vyložené papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na cca 200 ° C, po upečení necháme vychladnúť.

KRÉM:
Z pudingov a mlieka uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a postupne přišľaháváme vychladnutý puding. Prišľaháme kakao.

Vyšľaháme si šľahačku so stužovačom a pridáme k pudingu.

Na jednu vychladnutú placku dáme krém, polejeme bielou čokoládou, prikryjeme druhou plackou a polejeme čokoládovou polevou.

Dáme stuhnúť do chladničky.

You Might Also Like