Suroviny
Korpus:
- 600 g hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 300 g cukru škorice (nešetrite :))
- 35-40 dkg nastrúhaných jabĺk
- citrónová kôra
- citrónová šťava
- 2 vajcia
- 1,5 dcl oleja
- cca 3,5 dcl mlieka + podľa potreby
KRÉM:
- 600 ml mlieka
- 2 čokoládové pudingové prášky
- cukor podľa chuti
- vanilkový cukor
- kakao
- 1 smotana na šľahanie + 1 stužovač
- 70 g masla
Ďalej:
- 1 biela poleva
- 1 čokoládová poleva
Postup prípravy receptu:
Korpus:
Z ingrediencií vyšľaháme hustejšie cesto, ktoré rozdelíme na dva plechy rovnakej veľkosti vyložené papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na cca 200 ° C, po upečení necháme vychladnúť.
KRÉM:
Z pudingov a mlieka uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a postupne přišľaháváme vychladnutý puding. Prišľaháme kakao.
Vyšľaháme si šľahačku so stužovačom a pridáme k pudingu.
Na jednu vychladnutú placku dáme krém, polejeme bielou čokoládou, prikryjeme druhou plackou a polejeme čokoládovou polevou.
Dáme stuhnúť do chladničky.