Hľadáte originálny nápad na rýchlu večeru alebo chutné občerstvenie pre vašich hostí?
Predstavujeme vám zaujímavý recept na slanú zemiakovú bábovku, ktorá vás očarí svojou jednoduchou prípravou a vynikajúcou chuťou. Zemiaková bábovka sa stane hitom na vašom stole, a to nielen svojím vzhľadom, ale aj jedinečnými chuťovými zážitkami.
Ingrediencie:
- 450 g zemiakov
- 1 vajce
- 2 PL parmezánu
- soľ podľa chuti
- čierne mleté korenie
- 100 g mozzarelly
- 100 g mortadelly alebo inej mäkkej salámy
- strúhanka
- maslo na vymastenie
Postup:
- Najprv si ošúpte zemiaky a vložte ich do hrnca s vodou. Nechajte ich povariť 4 minúty vo vriacej vode, potom ich scedíte a necháte mierne vychladnúť.
- Postrúhajte vychladnuté zemiaky na hrubom strúhadle a zmiešajte ich so strúhaným parmezánom, vajíčkom, soľou a čiernym mletým korením.
- Formu na bábovku vymažte maslom a vysypte strúhankou. Rovnomerne do nej navrstvite polovicu zemiakovej hmoty a uhladte ju lyžičkou.
- Na zemiakovú hmotu navrstvite strúhanú mozzarellu a pokrájanú mortadellu na malé kocky.
- Prikryte všetko druhou vrstvou zemiakovej hmoty a na vrchu jemne posypte strúhankou.
- Pečte v predhriatej rúre pri teplote 180 °C dozlatista. Podávajte teplé aj studené.
Dobrú chuť!
Videorecept:
zdroj: cucina wafaa