Babičkina cesnačka – chutí skvele, je plná vitamínov a v zime príjemne zahreje.

Spread the love

Babičkina cesnaková polievka chutí veľmi dobre. Vaši blízki budú potešení týmto lahodným receptom.

Ingrediencie:

3 lyžice masla
1 trs najemno nasekanej petržlenovej vňate
400 ml teplej vody
10 strúčikov cesnaku
1 vrecúško tekvicových semienok
250 ml svetlého bieleho vína
250 ml smotany
1 lyžica oleja
1 štipka soli a čierneho korenia

Postup:

Zoberte maslo, rozohrejte ho na panvici, osmažte strúčiky cesnaku za miešania pridajte vino a zalejte vodou. Dobre miešať a pri nízkej rýchlosti po dobu 10-15 minút naďalej variť.  Pridajte smotanu, petržlen a pyré z mixéra, nechajte variť znovu a dochutíme soľou a korením.

You Might Also Like