Dnešný deň je venovaný výnimočnému dezertu s názvom “Ambasador”, ktorý je pripravovaný podľa starodávneho receptu našich babičiek. Tento nádherný broskyňový tvarohový koláč, ktorý sa stal súčasťou receptového repertoáru youtube kanála Henia Foks, je jednoduchý na prípravu a skvelý na ochutnávanie.
Potrebné suroviny:
- 1 kilogram tvarohu
- 1 pohár kryštálového cukru
- 5 vajec
- 2 balenia vanilkového pudingu (2x 40 gramov)
- 1 konzervu broskýň
- 1 hrnček mlieka
A tieto ingrediencie na cesto:
- 1,5 pohára hladkej pšeničnej múky
- štipku soli
- 1 vajce
- 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva
- 1/3 hrnčeka oleja
- 1 čajovú lyžičku kyslej smotany
- 4 čajové lyžičky kryštálového cukru
- 2 čajové lyžičky kakaa
Všimni si, že objem pohára je 250 ml.
Postup prípravy:
- Spojíme všetky ingrediencie dohromady a ručne premiešame, až kým nevznikne homogénne cesto. Cesto rozdelíme na dve časti a väčšiu časť rovnomerne rozložíme do formy, ktorú sme predtým vystlali papierom na pečenie.
- Formu vložíme do predhriatej rúry na 190°C a pečieme po dobu 10 minút.
- Medzitým v miske zmiešame cukor, vajcia, mlieko, práškový puding a tvaroh. S pomocou mixéra všetko dobre premiešame, až kým nevznikne hladký krém.
- Broskyne nakrájame na malé kocky a rovnomerne ich rozložíme na predupecené cesto.
- Na broskyne nalievame tvarohový krém a starostlivo ho zarovnáme. Vrch posypeme zvyškom kakaového cesta.
- Formu znova vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 160°C po dobu jednej hodiny.
- Po upečení posypeme vrch koláča práškovým cukrom a môžeme servírovať.
- Dobrú chuť!
zdroj:Henia Foks