Babičkin recept na tvarohový koláč Ambassador. Pripravte si tento lahodný tvarohový koláč s broskyňami!

Dnešný deň je venovaný výnimočnému dezertu s názvom “Ambasador”, ktorý je pripravovaný podľa starodávneho receptu našich babičiek. Tento nádherný broskyňový tvarohový koláč, ktorý sa stal súčasťou receptového repertoáru youtube kanála Henia Foks, je jednoduchý na prípravu a skvelý na ochutnávanie.

Potrebné suroviny:

  • 1 kilogram tvarohu
  • 1 pohár kryštálového cukru
  • 5 vajec
  • 2 balenia vanilkového pudingu (2x 40 gramov)
  • 1 konzervu broskýň
  • 1 hrnček mlieka

A tieto ingrediencie na cesto:

  • 1,5 pohára hladkej pšeničnej múky
  • štipku soli
  • 1 vajce
  • 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva
  • 1/3 hrnčeka oleja
  • 1 čajovú lyžičku kyslej smotany
  • 4 čajové lyžičky kryštálového cukru
  • 2 čajové lyžičky kakaa

Všimni si, že objem pohára je 250 ml.

Postup prípravy:

  1. Spojíme všetky ingrediencie dohromady a ručne premiešame, až kým nevznikne homogénne cesto. Cesto rozdelíme na dve časti a väčšiu časť rovnomerne rozložíme do formy, ktorú sme predtým vystlali papierom na pečenie.
  2. Formu vložíme do predhriatej rúry na 190°C a pečieme po dobu 10 minút.
  3. Medzitým v miske zmiešame cukor, vajcia, mlieko, práškový puding a tvaroh. S pomocou mixéra všetko dobre premiešame, až kým nevznikne hladký krém.
  4. Broskyne nakrájame na malé kocky a rovnomerne ich rozložíme na predupecené cesto.
  5. Na broskyne nalievame tvarohový krém a starostlivo ho zarovnáme. Vrch posypeme zvyškom kakaového cesta.
  6. Formu znova vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 160°C po dobu jednej hodiny.
  7. Po upečení posypeme vrch koláča práškovým cukrom a môžeme servírovať.
  8. Dobrú chuť!

zdroj:Henia Foks

You Might Also Like