Babičkin poctivý jablčný koláč so škoricou a hrozienkami – pochutí si na ňom celá rodina!

Spread the love

Jablká sú zdravé a veľmi chutné, preto sa jedná o pravdepodobne najpopulárnejšie ovocie vôbec. Pretože je vonku zima, mnoho ľudí nemá chuť konzumovať ovocie surové. Čo takto dať si koláč?

Ten Vás poteší ďaleko viac a pochutnáte si na ňom najmä v kombinácii s hrnčekom teplého čaju. Pripravte si tento jednoduchý jablkový koláč a vychutnajte si ho spoločne s rodinou cez víkend pri trávení spoločného času.

Zloženie:

400 g jabĺk (strúhaných)
400 g cukru
200 g tuku,
4 vajcia
400 g múky
1 prášok do pečiva
1 lyžička škorice,
Môžete pridať hrozienka alebo orechy

Príprava

Vo veľkej panvici rozpustite tuk a opražte na ňom jablká s cukrom. Túto zmes vložte do misy a pridajte žĺtok, škoricu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Dobre premiešajte, a nakoniec pridajte vyšľahanú bielkovú penu. Môžete pridať hrozienka alebo vlašské orechy. Zmes vlejte do plechu a pečte 35-40 minút. Pred podávaním zasypte práškovým cukrom.

zdroj: egyenesben.com

You Might Also Like