Babičkin marhuľový koláč, ktorý zbožňujú generácie: Recept na ľahký a chutný koláčik

Pripravte si tento úžasný marhuľový koláč, ktorý sa stal rodinnou tradíciou a je obľúbeným dezertom nielen pre deti, ale aj dospelých. Súčasťou tohto receptu sú aj praktické tipy, ako ho jednoducho a rýchlo pripraviť.

Ingrediencie: Na cesto:

  • 200 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 100 g práškového cukru
  • 25 g práškového kakaa
  • 125 ml mlieka
  • 125 ml rastlinného oleja
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 240 g konzervovaných marhúľ

Na krém:

  • 2 vajcia
  • 100 g práškového cukru
  • 18 g vanilkového pudingu v prášku
  • 3 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 250 g krémového tvarohu
  • 100 g kyslej smotany

Postup prípravy:

  1. Vo veľkej mise zmiešajte vajcia a práškový cukor a mixérom vyšľahajte do peny.
  2. Zašľahajte do zmesi postupne mlieko a rastlinný olej.
  3. Preosejte do zmesi hladkú múku zmiešanú s práškovým kakaom a práškom do pečiva. Premiešajte špachtľou do hladka.
  4. V druhej mise zmiešajte vajcia, práškový cukor, rastlinný olej a vanilkový puding v prášku. Vyšľahajte mixérom.
  5. Do zmesi pridajte kyslú smotanu a krémový tvaroh. Premiešajte špachtľou.
  6. Nakrájajte konzervované marhule na kúsky a pridajte ich do zmesi.
  7. Nalejte tretinu kakaového cesta do vymastenej a papierom na pečenie vystlanej formy. Rozotrite ho po celej ploche.
  8. Na kakaové cesto nalejte tvarohový krém a zarovnajte ho. Naukladajte naň nakrájané marhule.
  9. Zvyšok kakaového cesta prenesite do cukrárskeho vrecka a ozdobte ním vrch koláča. Pomocou špajle vytvorte rôzne tvary.
  10. Koláč pečte v predhriatej rúre pri teplote 180°C asi 30 minút.
  11. Po upečení nechajte koláč vychladnúť, potom ho môžete krájať a servírovať.

Dobrú chuť!

Videorecept:

zdroj: Einfache Rezepte

You Might Also Like