Pripravte si tento úžasný marhuľový koláč, ktorý sa stal rodinnou tradíciou a je obľúbeným dezertom nielen pre deti, ale aj dospelých. Súčasťou tohto receptu sú aj praktické tipy, ako ho jednoducho a rýchlo pripraviť.
Ingrediencie: Na cesto:
- 200 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 100 g práškového cukru
- 25 g práškového kakaa
- 125 ml mlieka
- 125 ml rastlinného oleja
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 240 g konzervovaných marhúľ
Na krém:
- 2 vajcia
- 100 g práškového cukru
- 18 g vanilkového pudingu v prášku
- 3 polievkové lyžice rastlinného oleja
- 250 g krémového tvarohu
- 100 g kyslej smotany
Postup prípravy:
- Vo veľkej mise zmiešajte vajcia a práškový cukor a mixérom vyšľahajte do peny.
- Zašľahajte do zmesi postupne mlieko a rastlinný olej.
- Preosejte do zmesi hladkú múku zmiešanú s práškovým kakaom a práškom do pečiva. Premiešajte špachtľou do hladka.
- V druhej mise zmiešajte vajcia, práškový cukor, rastlinný olej a vanilkový puding v prášku. Vyšľahajte mixérom.
- Do zmesi pridajte kyslú smotanu a krémový tvaroh. Premiešajte špachtľou.
- Nakrájajte konzervované marhule na kúsky a pridajte ich do zmesi.
- Nalejte tretinu kakaového cesta do vymastenej a papierom na pečenie vystlanej formy. Rozotrite ho po celej ploche.
- Na kakaové cesto nalejte tvarohový krém a zarovnajte ho. Naukladajte naň nakrájané marhule.
- Zvyšok kakaového cesta prenesite do cukrárskeho vrecka a ozdobte ním vrch koláča. Pomocou špajle vytvorte rôzne tvary.
- Koláč pečte v predhriatej rúre pri teplote 180°C asi 30 minút.
- Po upečení nechajte koláč vychladnúť, potom ho môžete krájať a servírovať.
Dobrú chuť!
Videorecept:
zdroj: Einfache Rezepte