Máte radi ostrokyslú polievku? Neodolateľná kombinácia sladkokyslých chutí a mäkkého kuracieho mäsa, ktorú nájdete v tejto polievke, vám zaručene učaruje. Prezentujeme vám jednoduchý recept, podľa ktorého si môžete pripraviť túto lahodnú pochúťku aj doma.
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 bobkový list
- celé nové korenie (menšiu hrsť)
- celé čierne korenie (menšiu hrsť)
- kúsok zázvoru
- soľ podľa chuti
- rastlinný olej
- čínska zeleninová zmes
- nakladané bambusové výhonky a šampiňóny
- 80 ml sójovej omáčky
- 200 ml paradajkového pretlaku
- čili omáčku podľa chuti
- 1 vajce
- 2 PL octu
- 3 PL kukuričného škrobu
Postup:
- Opláchnite kuracie prsia a vložte ich do hrnca s vodou. Pridajte ošúpanú cibuľu, koreniny, ošúpaný zázvor a osolte podľa chuti. Nechajte vývar variť asi 1 hodinu.
- Precedíme uvarený vývar cez sitko, vyberieme mäso a zázvor, zvyšok zahodíme.
- V hrnci rozohrejeme rastlinný olej a orestujeme na ňom nakrájanú čínsku zeleninovú zmes. Pridáme nakrájané bambusové výhonky a šampiňóny.
- Do hrnca pridáme pokrájaný zázvor a zalejeme vývarom. Necháme zovrieť.
- Pridáme nakrájané kuracie mäso a premiešame.
- V miske vyšľaháme vajíčko a vlejeme ho do vriacej polievky. Dochutíme octom a zahustíme kukuričným škrobom zriedeným vo vode. Miešame, kým polievka nebude hustá.
- Ostrokyslá polievka je hotová a môžeme ju servírovať. Prajeme vám dobrú chuť!
Videorecept:
zdroj: Recepty bez brepty