Ako pripraviť najlepší bravčový rezeň? Stači ak použijete jeden z TAJNÝCH trikov našich babičiek!

Čo je lepšie, ako si vychutnať tradičný, šťavnatý a mäkký bravčový rezeň? Naše tajomstvo na dokonalý rezeň, ktorý bude milovať celá rodina, je osvedčená fintička starej mamy. Neodoláte chuti tohto mäsa a začnete variť rezne len podľa tohto receptu.

 

Nasledujte tento jednoduchý krok-za-krokom recept, ktorý sme objavili na YouTube a naučte sa, ako pripraviť dokonalý bravčový rezeň so šalátom a zemiakovou prílohou.

Potrebujeme:

  • bravčovú krkovičku
  • čierne korenie a soľ
  • hladkú múku
  • polohrubú múku
  • 3 vajcia
  • strúhanku
  • 500 g masti
  • maslo

Na šalát:

  • 1 uhorku
  • 1 dcl vody
  • ocot
  • kryštálový cukor

Na prílohu:

  • zemiaky

Postup:

  1. Krkovičku nakrájame na hrubšie plátky a uložíme vedľa seba na tvrdej podložke.
  2. Prekryjeme fóliou a poriadne vyklepeme z oboch strán.
  3. Pomleté korenie aj so soľou nasypeme na mäso.
  4. Rezeň obalíme z obidvoch strán v múke.
  5. V tanieri rozšľaháme vajcia pomocou metličky.
  6. Rezeň po múke namočíme v rozšľahaných vajíčkach z obidvoch strán.
  7. A nakoniec obalíme rezeň v strúhanke.
  8. Na panvici roztopíme masť, vložíme rezeň a smažíme pomaly z oboch strán.
  9. Na dno hrnca poukladáme vedľa seba lyžičky a na ne uložíme rezeň.
  10. Na rezeň pridáme plátok masla, počkáme kým sa neroztopí a položíme ďalší rezeň. Takto urobíme so všetkými rezňami!
  11. Potom hrniec prekryjeme pokrievkou a dáme do predhriatej rúry na 85°C na 15-20 minút. 12. Ošúpanú uhorku nastrúhame na hrubo do misky.
    1. Pridáme vodu, korenie, soľ, cukor, ocot podľa chuti a dobre premiešame.
    2. Rezeň servírujeme s uvarenými zemiakmi a uhorkovým šalátom.

    Dobrú chuť!

Videorecept: 

zdroj: Recepty bez brepty

You Might Also Like