Čo je lepšie, ako si vychutnať tradičný, šťavnatý a mäkký bravčový rezeň? Naše tajomstvo na dokonalý rezeň, ktorý bude milovať celá rodina, je osvedčená fintička starej mamy. Neodoláte chuti tohto mäsa a začnete variť rezne len podľa tohto receptu.
Nasledujte tento jednoduchý krok-za-krokom recept, ktorý sme objavili na YouTube a naučte sa, ako pripraviť dokonalý bravčový rezeň so šalátom a zemiakovou prílohou.
Potrebujeme:
- bravčovú krkovičku
- čierne korenie a soľ
- hladkú múku
- polohrubú múku
- 3 vajcia
- strúhanku
- 500 g masti
- maslo
Na šalát:
- 1 uhorku
- 1 dcl vody
- ocot
- kryštálový cukor
Na prílohu:
- zemiaky
Postup:
- Krkovičku nakrájame na hrubšie plátky a uložíme vedľa seba na tvrdej podložke.
- Prekryjeme fóliou a poriadne vyklepeme z oboch strán.
- Pomleté korenie aj so soľou nasypeme na mäso.
- Rezeň obalíme z obidvoch strán v múke.
- V tanieri rozšľaháme vajcia pomocou metličky.
- Rezeň po múke namočíme v rozšľahaných vajíčkach z obidvoch strán.
- A nakoniec obalíme rezeň v strúhanke.
- Na panvici roztopíme masť, vložíme rezeň a smažíme pomaly z oboch strán.
- Na dno hrnca poukladáme vedľa seba lyžičky a na ne uložíme rezeň.
- Na rezeň pridáme plátok masla, počkáme kým sa neroztopí a položíme ďalší rezeň. Takto urobíme so všetkými rezňami!
- Potom hrniec prekryjeme pokrievkou a dáme do predhriatej rúry na 85°C na 15-20 minút. 12. Ošúpanú uhorku nastrúhame na hrubo do misky.
- Pridáme vodu, korenie, soľ, cukor, ocot podľa chuti a dobre premiešame.
- Rezeň servírujeme s uvarenými zemiakmi a uhorkovým šalátom.
Dobrú chuť!
Videorecept:
zdroj: Recepty bez brepty