Ak raz vyskúšate túto vynikajúcu pizzu, nikdy v žiadnej reštaurácii si pizzu už neobjednáte

Zdieľať článok na

Zloženie:


múka 500g
mlieko 250 ml
soľ 1 lyžička
cukor 2 lyžice
droždie 0,5 bal
rastlinný olej 3 lyžice
maslo 50 g
paprika 0,5 ks
klobása 0,50 g
chili korenie 1 ks
hríby 1 hrsť
údené mäso 50 g
paradajky 1 ks
tvrdý syr 80 g
kečup 1 lyžica
majonéza 1 lyžica

Príprava:


1) Teplé mlieko zmiešame s kvasinkami.

2) Pridajte soľ a cukor.

3) Pridáme maslo a miešajte a postupne pridáme múku.

4) Vymiesime cesto.

5) Prikryjeme utierkou a necháme 5 minút.

Na náplň:

1) mäso, klobása a paradajky nakrájame na kocky alebo plátky, korenie – prúžky, chilli – tenké plátky. Syr nastrúhame. Cesto vyvaľkáme do hrúbky palacinky 5-6 mm. Koláč sa dá do zapekacej misky, potreté tukom.

2) Základ pre pizzu potrieme s majonézou a kečupom. Potom poukladáme mäsové výrobky a zeleniny, posypeme syrom. Voliteľne môžete ozdobiť olivami.

3) Pečieme po dobu 15 minút pri teplote 200 ° C.

 

zdroj: myjsmezeny.cz


Zdieľať článok na

You Might Also Like