Zemiaky sú jednou z najzákladnejších potravín, ktoré by ani v jednej domácnosti nemali chýbať. Vieme ich pripraviť rôznymi spôsobmi a vytvoriť z nich mnoho slaných, ba aj sladkých jedál. Na tento recept budeme okrem dolu uvedených ingrediencií potrebovať aj dostatok času, aby sme pečenie v trúbe nezanedbali a dosiahli vynikajúci výsledok.
Potrebujeme:
– 700 g mletého mäsa
– 1 kg zemiakov
– 200 g majonézy
– 200 g paradajok
– 100 g cibule
– 200 g tvrdého syra
– soľ
– korenie
Postup:
1. Pripravíme si plech, ktorý vymastíme maslom, alebo vyložíme papierom na pečenie.
2. Ošúpané zemiaky a cibuľu nakrájame na plátky, potrieme majonézou a okoreníme.
3. Na plech poukladáme prvú vrstvu.
4. Druhú vrstvu tvorí mleté mäso. To na začiatku okoreníme, opražíme a rozložíme na plech.
5. Tretiu vrstvu, predposlednú, tvoria paradajky nakrájané na plátky.
6. Nakoniec plech prikryjeme opäť zemiakmi a cibuľou.
7. Pečieme v trúbe na 180 stupňov 40 minút.
TIP NA ZÁVER: Po vypnutí trúby môžete na plech vysypať aj postrúhaný syr. Ten sa vplyvom tepla na zemiakoch roztečie a vytvorí tak príjemnú chuť.