Ak neviete čo variť, vyskúšajte tento super recept. Zužitkujete tak potraviny, ktoré vám zostali v chladničke!

Spread the love

Zemiaky sú jednou z najzákladnejších potravín, ktoré by ani v jednej domácnosti nemali chýbať. Vieme ich pripraviť rôznymi spôsobmi a vytvoriť z nich mnoho slaných, ba aj sladkých jedál. Na tento recept budeme okrem dolu uvedených ingrediencií potrebovať aj dostatok času, aby sme pečenie v trúbe nezanedbali a dosiahli vynikajúci výsledok.

Potrebujeme:


– 700 g mletého mäsa
– 1 kg zemiakov
– 200 g majonézy
– 200 g paradajok
– 100 g cibule
– 200 g tvrdého syra
– soľ
– korenie

Postup:

1. Pripravíme si plech, ktorý vymastíme maslom, alebo vyložíme papierom na pečenie.

2. Ošúpané zemiaky a cibuľu nakrájame na plátky, potrieme majonézou a okoreníme.

3. Na plech poukladáme prvú vrstvu.

4. Druhú vrstvu tvorí mleté mäso. To na začiatku okoreníme, opražíme a rozložíme na plech.

5. Tretiu vrstvu, predposlednú, tvoria paradajky nakrájané na plátky.

6. Nakoniec plech prikryjeme opäť zemiakmi a cibuľou.

7. Pečieme v trúbe na 180 stupňov 40 minút.

TIP NA ZÁVER: Po vypnutí trúby môžete na plech vysypať aj postrúhaný syr. Ten sa vplyvom tepla na zemiakoch roztečie a vytvorí tak príjemnú chuť.

You Might Also Like