Chystáte sa na oslavu alebo rodinné stretnutie a potrebujete rýchlo pripraviť nejaký dezert? Predstavujeme vám úžasný recept na obrátený pomarančový koláč s chuťou karamelu, ktorý si zamilujete! Tento koláč je nielen jednoduchý a rýchly, ale aj veľmi chutný a osviežujúci. Poďme sa pozrieť, ako ho pripraviť!
Potrebujete:
na karamel:
- 180 g krupicového cukru
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 50 g vody
na cesto:
- 4 pomaranče
- 4 vajcia
- 140 g krupicového cukru
- 150 ml slnečnicového oleja
- 300 g hladkej múky, preosiatej
- 1 vrecúško prášku do pečiva (11 g)
na ozdobenie:
- kokos
Postup:
- Pripravte si karamel, zmiešajte cukor, citrónovú šťavu a vodu v hrnci a uvaríme karamel na plameni.
- Na cesto, odšťavte a nastrúhajte kôru z dvoch pomarančov.
- Vajcia zmiešajte s cukrom, pridajte olej, pomarančovú šťavu a kôru.
- Do zmesi preosejte múku zmiešanú s práškom do pečiva a vymiešajte jednotné cesto.
- Ošúpte a nakrájajte zvyšné dva pomaranče na kolieska.
- Pripravte si plech vystlaný papierom na pečenie, nalejte naň karamel, uložte kolieska pomarančov a zalejte cestom.
- Rovnomerne rozotrite cesto po celom plechu a dáte piecť na 25 až 30 minút pri teplote 170 stupňov.
- Po upečení koláč obráťte, uvoľnite boky pomocou noža a ozdobte kokosom.
Teraz už len prajeme dobrú chuť!
Videorecept:
Zdroj: Báječná vareška, dans la cuisine de sou