Hľadáte rýchly, lacný a chutný recept na obed alebo večeru? Predstavujeme vám jednoduchý recept na slaný zemiakový koláč, ktorý si zamilujú nielen deti, ale aj dospelí. Tento koláč je ľahko pripraviteľný a vyžaduje len pár bežných ingrediencií. Poďme sa pozrieť, ako ho pripraviť!
Potrebujete:
- 3 zemiaky
- zväzok petržlenovej vňate
- 3 vajcia
- 1 čajová lyžička sušenej červenej papriky
- 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia
- 1 čajová lyžička soli
- olivový olej
- 100 g čedaru alebo iného tvrdého syra
Postup:
- Ošúpte zemiaky a nakrájajte ich pomocou škrabky alebo nastrúhajte na strúhadle.
- Nastrúhané zemiaky dajte do väčšej misy a zalejte studenou vodou na 3 minúty, aby sa uvoľnil škrob.
- Nadrobno nakrájajte petržlenovú vňať a pridajte ju do misy s vajcami, rozšľahajte metličkou.
- Pridajte papriku, korenie a premiešajte zmes.
- Nastrúhané zemiaky vyberieme z vody, premiestnime do druhej misy a zalejeme vajíčkovou zmesou.
- Pridajte soľ a poriadne premiešajte.
- Na naolejovanej panvici rozložte polovicu zemiakovej zmesi, pridajte na plátky nakrájaný čedar (alebo iný syr) a nalejte zvyšok zmesi. Smažte na miernom ohni pod pokrievkou.
- Keď spodná strana koláča zhnedne, obráťte ho a dopečte pod pokrievkou.
Teraz už len prajeme dobrú chuť!
zdroj: Báječná vareška, Sevgi’nin Yemek Tarifleri