Ak chcete prekvapiť svojich hostí, uvarte im toto neuveriteľne chutné mäso so zemiakmi! Všetci pýtali recept!

Chcete prekvapiť svojich hostí jednoduchým a výborným hlavným jedlom? Vyskúšajte tieto mäsové závitky s náplňou z šampiňónov a zemiakmi! Tento recept je veľmi ľahký na prípravu a bude chutný nielen pre vašich hostí, ale aj pre všetkých členov rodiny.

Potrebujeme:

  • 1 kg bravčového mäsa (napr. plece alebo karé)
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • rastlinný olej
  • 250 g šampiňónov
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 5-7 zemiakov
  • provensálske korenie
  • 1/2 čl mletej papriky
  • 2 PL olivového oleja
  • kôpor na posypanie

Príprava:

  1. Bravčové mäso nakrájame na asi 6-8 plátkov a prekryjeme potravinárskou fóliou. Plátky mäsa vyklepeme tĺčikom a uložíme na tanier.
  2. Nakrájame cibuľu, šampiňóny a cesnak na drobné kúsky.
  3. Na panvici rozohrejeme olej a pridáme cibuľu, šampiňóny, pretlačený cesnak, soľ a mleté korenie. Všetko premiešame metličkou.
  4. Zemiaky ošúpeme a rozdelíme na štvrtiny. Dáme ich do misky a pridáme soľ, mleté korenie, mletú papriku, provensálske korenie a olej. Dôkladne premiešame.
  5. Mäsove plátky okoreníme a osolíme z oboch strán. Na každý plátok nanesieme zmes z hríbov a zrolujeme.
  6. Závitky uložíme vedľa seba a upevníme špajľami.
  7. Do sklenenej pekáče umiestnime zemiaky a na nich uložíme mäsové závitky. Pekáč vložíme do predhriatej rúry.
  8. Pečieme pri teplote 180°C počas 30 minút.
  9. Do menšej misky dáme mletú papriku, olivový olej a lyžičkou zmes premiešame. Hotovou zmesou potrieme mäsové závitky.
  10. Vrátime pekáč do rúry a necháme piecť ďalších 10 minút pri teplote 180°C.
  11. Po uplynutí pečiaceho času vyberieme pekáč z rúry, odstránime špajle z mäsových závitkov a mäso s prílohou rozdelíme na tanieroch.
  12. Mäsové závitky so zemiakmi posypeme nakrájaným kôprom a môžeme podávať. Dobrú chuť!

Video recept:

zdroj: rýchla kuchyňa

You Might Also Like