Chcete prekvapiť svojich hostí jednoduchým a výborným hlavným jedlom? Vyskúšajte tieto mäsové závitky s náplňou z šampiňónov a zemiakmi! Tento recept je veľmi ľahký na prípravu a bude chutný nielen pre vašich hostí, ale aj pre všetkých členov rodiny.
Potrebujeme:
- 1 kg bravčového mäsa (napr. plece alebo karé)
- soľ
- mleté čierne korenie
- rastlinný olej
- 250 g šampiňónov
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 5-7 zemiakov
- provensálske korenie
- 1/2 čl mletej papriky
- 2 PL olivového oleja
- kôpor na posypanie
Príprava:
- Bravčové mäso nakrájame na asi 6-8 plátkov a prekryjeme potravinárskou fóliou. Plátky mäsa vyklepeme tĺčikom a uložíme na tanier.
- Nakrájame cibuľu, šampiňóny a cesnak na drobné kúsky.
- Na panvici rozohrejeme olej a pridáme cibuľu, šampiňóny, pretlačený cesnak, soľ a mleté korenie. Všetko premiešame metličkou.
- Zemiaky ošúpeme a rozdelíme na štvrtiny. Dáme ich do misky a pridáme soľ, mleté korenie, mletú papriku, provensálske korenie a olej. Dôkladne premiešame.
- Mäsove plátky okoreníme a osolíme z oboch strán. Na každý plátok nanesieme zmes z hríbov a zrolujeme.
- Závitky uložíme vedľa seba a upevníme špajľami.
- Do sklenenej pekáče umiestnime zemiaky a na nich uložíme mäsové závitky. Pekáč vložíme do predhriatej rúry.
- Pečieme pri teplote 180°C počas 30 minút.
- Do menšej misky dáme mletú papriku, olivový olej a lyžičkou zmes premiešame. Hotovou zmesou potrieme mäsové závitky.
- Vrátime pekáč do rúry a necháme piecť ďalších 10 minút pri teplote 180°C.
- Po uplynutí pečiaceho času vyberieme pekáč z rúry, odstránime špajle z mäsových závitkov a mäso s prílohou rozdelíme na tanieroch.
- Mäsové závitky so zemiakmi posypeme nakrájaným kôprom a môžeme podávať. Dobrú chuť!
Video recept:
zdroj: rýchla kuchyňa