Dobrota z lahodného banánového krému. Ak máte radi kupované banániky v čokoláde, tento dezert chutí ešte lepšie!
Ingrediencie:
- 250 – 300 g kryštálového cukru
- 200 + 100 ml vody
- 15 ml banánovej esencie
- 30 g želatiny v prášku
Postup:
Želatinu namočíme do 100 ml studené vody a necháme nabobtnať.
Formu na pečenie s rozmermi 20 x 30 cm vymažeme olejom alebo maslom.
Zvyšnú vodu zmiešame s cukrom a preložíme na mierny plameň. Varíme za stáleho miešania, kým sa cukor nerozpustí.
Keď je želatína pripravená, preložíme ju do menšieho hrnca a zahrievaním rozpustíme.
Potom želatínu pridáme do cukrového sirupu a premiešame. Zmes zložíme z plameňa a šľaháme mixérom približne 15 minút.
Nakoniec pridáme banánovou esenciu a miešame ešte 5 minút. Ak chcete dosiahnuť ešte výraznejšie žltej farby, pridajte pár kvapiek potravinárskeho farbiva.
Navrstvíme na plech a necháme stuhnúť.
Nakrájame na kúsky a podávame posypané strúhanou čokoládou. Prípadne môžeme potrieť čokoládovou polevou.
Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.