3 druhy cesta a ten najlepší mliečny krém! Luxusný dezert po ktorom sa len tak zapráši!

Zdieľať článok na

3 rôzne príchute cesta sa skutočne jednoduchou prípravou. Tento zákusok môžete pokojne nazývať aj torta na plechu, pre sviatočné hodovania je ako stvorený!

Čo budeme potrebovať:
Na makové cesto:
1 vajce
150 ml kyslej smotany
1/3 bal. prášku do pečiva
5 lyžíc hladkej múky
5 lyžíc mletého maku
5 lyžíc kr. cukru

Na orechové cesto:
1 vajce
150 ml kyslej smotany
1/3 bal. prášku do pečiva
5 lyžíc mletých orechov
5 lyžíc hladkej múky
5 lyžíc kr. cukru

Na kakaové cesto:
1 vajce
150 ml kyslej smtoany
1/3 bal. prášku do pečiva
5 lyžíc hladkej múky
5 lyžíc kr. cukru
5 lyžíc kakaového prášku
5 lyžíc mlieka

Krém:
1 l mlieka
10 lyžíc krupice
3 bal. vanilkového cukru
120 g kryštálového cukru
200 g masla
100 g rozpustenej čokolády

Na posypanie:
mleté orechy

Postup:
1) Z ingrediencií na cesto pripravíme 3 druhy cesta. Každé cesto navrstvíme na plech vyložený papierom (32 × 20 cm) a pečieme vo vyhriatej rúre asi 10-15 minút.

2) Cestá necháme vychladnúť.

3) V mlieku rozmiešame krupicu, oba druhy cukru a varíme do zhustnutia.

4) Necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo ušľaháme do peny a po lyžiciach pridávame do vychladnutého pudingu.

5) Nakoniec pridáme aj rozpustenú bielu čokoládu a dobre premiešame.

6) Na makové cesto navrstvíme časť krému, prikryjeme kakaovým cestom, opäť navrstvíme časť krému, orechové cesto a zvyšný krém.

7) Povrch zákusku posypeme mletými orechmi.

Želáme vám dobrú chuť!

zdroj: ezy.cz


Zdieľať článok na

You Might Also Like