100 ročný recept na tie najlepšie medové rezy podľa babičky.

Spread the love

Dnes sme si pre vás pripravili skutočnú maškrtu. Lahodné medové rezy chutia na jednotku a podľa tohto receptu sa nám vždy podarilo.

S drobnou úpravou má tento recept už viac ako 100 rokov !

Celá rodina si ho obľúbila!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Cesto:

  • 1 vajce
  • 150 g cukru
  • 1 lyžička sódy bicarbona
  • 50 g margarínu
  • 2 lyžice mlieka
  • 2 lyžice medu
  • 450 g hladkej múky
  • 1 lyžica kakaa

Krém:

  • 4 dcl mlieka
  • 2 1/2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 lyžice práškového cukru

Poleva:

  • 150 g masla
  • 100 g horkej čokolády
  • 3 lyžice oleja

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Začneme cestom (1 vajce, 150 g cukru, 1 lyžička sódy bicarbona, 50 g margarínu, 2 lyžice mlieka, 2 lyžice medu, 450 g hladkej múky, 1 lyžica kakaa). Všetky prísady (okrem múky) vymiešame šľahačom.
  2. Potom dáme na sporák a zohrejeme kým nám sóda neprestane peniť.
  3. Potom odstavíme a pridáme múku.
  4. Urobíme plastické cesto, ktoré si rozdelíme na 4 rovnaké časti.
  5. Rozvaľkáme ešte kým je cesto teplé na veľkosť plechu.
  6. Prenesieme na plechy.
  7. Môžete použiť pre istotu papier na pečenie (ak neviete cesto vyvaľkať na tenučké, môžete si cesto rozdeliť na tri časti a vyvaľkáme tri trochu hrubšie pláty.)
  8. Pečieme pri 180 ° C každý plát cca 5-8 minút.
  9. Ešte za tepla vyklopíme z plechu
  10. Krém (4 dcl mlieka, 2 1/2 lyžice hladkej múky, 2 lyžice cukru, 1 vanilkový cukor, 2 lyžice práškového cukru, 150 g masla) si urobíme tak, že si 2 polievkové lyžice múky vymiešame v mlieku spolu s cukrom a uvaríme hustú kašu.
  11. Keď nám kaša vychladne primiešame maslo ktoré sme si predtým zmiešali s práškovým cukrom do peny.
  12. Miešame pohromade kým nám nevznikne hladký krém.
  13. Krém si rozdelíme na tri časti pri štyroch plátoch a na 2 časti pri troch plátoch.
  14. Natrieme na pláty. Posledný plát potrieme čokoládovou polevou (100 g horkej čokolády, 3 lyžice oleja)
  15. Najlepší je zákusok na druhý deň, zmäkne a dobre sa krája.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

 

zdroj: irecept.cz

You Might Also Like